Çankırı'nın Topuzsaray köyünde biriken çöpleri kim kaldıracak!

Çankırı'nın Topuzsaray köyünde biriken çöpleri kim kaldıracak!

Çankırı ili Yapraklı ilçesi Topuzsaray köyünde günlerdir dağ gibi biriken çöpler vatandaşın sağlığını tehlikeye atarken, başta köy muhtarı olmak üzere etkilisi-yetkilisi ne hikmetse ortada yok!

ÇANKIRI'nın Yapraklı ilçesi Topuzsaray köyünde günlerdir alınmayı bekleyen 'çöp dağları' başta vatandaş olmak üzere çevre sağlığını tehdit eder boyutlara ulaştı.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan Topuzsaraylılar; "Bunlar uzun zamandan beri alınmayan çöplerimiz havaların ısınması ile sokak hayvanlarını da tehdit eder boyutlarda. Köy muhtarının ikinci dönemi olmasına karşın malumunuz bizim çorak zihniyet çalışmayanı sever! Kendisi köyümüzde çöp sorunu olmadığından (!) bahsediyor her zaman! Güya vatandaş çöpten başka yorgan döşek atarak konteynerleri işgal ediyormuş! Yakın bir tarihte il özel idare sekreterini köyde misafir ettiği halde kendisine iletmiş mi çok merak ediyoruz" diyorlar.

topuzsaray-yaprakli-cankiri-resim-02.jpg

KONTEYNIRLAR DOLUNCA ÇÖPLER DOĞAYA ATILIYOR!

Topuzsaraylılar yaşanan sorunu çözecek olan etkiliye de yetkiliye de "Çöpleri alma adına köye geliş takviminiz böylesi dağların oluşmasına meydan verecek düzeyde ise en azından konteyner sayısını çoğaltın da bizler böylesi görüntüler içinde yaşamak zorunda kalmayalım." demekten de kendilerini alamıyorlar.

Köyde yaşayanların konteynırlardaki çöplerin birikmesi karşısında çıkardıkları çöpleri akarsu yatağı başta olmak üzere doğaya bırakılmasını da dile getirmekten çekinmiyorlar. Topuzsaraylılar köyde yaklaşık 30 dolayında çöp konteynırının bulunduğunu belirtirken "Şayet köyün çöpleri daha sık aralıklarla alınmayacaksa köy içerisindeki konteynır sayısının artırılmasını talep ediyoruz" demeyi de unutmuyorlar.

Öte yandan doğaya rastgele bırakılan çöpler arasında hafriyat artıklarının da olduğu iddia ediliyor.

TOPUZSARAY'DA KÖYİÇİ YOLLAR DA PERİŞAN!

Topuzsaray köyünde yaşayanların derdi sadece oluşan çöp dağları değil! Topuzsaray köyünde geçtiğimiz aylarda yapılan 'su çalışması' sonrasında köy içi yolların aldığı durum.

topuzsaray-yaprakli-cankiri-icmesuyu-calismasi-resim-02-001.jpg

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler