Adana Demirspor Kasımpaşa’yı deplasmanda 4-1 yendi

Adana Demirspor Kasımpaşa’yı deplasmanda 4-1 yendi

Deplasmanda Kasımpaşa'ya konuk olan Adana Demrspor, rakibini farklı mağlup ederek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

SPOR Toto Süper Lig’in 10. haftasında Kasımpaşa, sahasında Adana Demirspor’u konuk etti. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı 4-1 kazanan Adana Demirspor, maç fazlasıyla Süper Lig’de zirveye yerleşti.

Adana Demirspor’a galibiyeti getiren goller Younes Belhanda, Babajide Akintola, Henry Onyekuru ve Badou Ndiaye’den geldi. Kasımpaşa’nın tek golünü Stephane Bahoken kaydetti.

Bu galibiyetle puanını 21 yapan Adana Demirspor, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Kasımpaşa ise 13 puanda kaldı.

ÜÇ DAKİKADA İKİ GOL

Adana Demirspor, 37. dakikada öne geçti. Kasımpaşa savunmasının uzaklaştırmak istediği top Stambouli’nin önünde kaldı. Topla sol kanada doğru hareketlenen Stambouli yerden içeri çevirdi. Ceza yayının hemen üstündeki Belhanda’nın sol ayağıyla gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Bu golden üç dakika sonra Adana Demirspor farkı ikiye çıkardı. Rodrigues’in hızlı kullandığı taç sonrasında Belhanda yerden ceza sahasına çevirdi. Penaltı noktasının hemen gerisindeki Akintola’nın sol ayağıyla yaptığı vuruşta top 40. dakikada bir kez daha Kasımpaşa ağlarına gitti.

İlk yarı Adana Demirspor’un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDA ÜÇ GOL

Kasımpaşa, 56. dakikada farkı bire indirdi. Sol kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında Ben Ouannes ortasını yaptı. Arka direkte Aytaç’ın gelişine vuruşu altıpasın hemen gerisindeki Bahoken’e pas oldu. Bahoken göğsüyle kontrol ettikten sonra yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

Adana Demirspor bu gole 64. dakikada karşılık verdi. Hızlı gelişen konuk ekip atağında Belhanda sol kanattan hareketlenen Onyekuru’yu gördü. Onyekuru, sol çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra topu sağ ayağına çekti ve yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Maçın sonucu N'Diaye’nin 86. dakikada attığı gol belirledi. Kaleci Ertaç’ın uzun pasında Sadık Çiftpınar ıskaladı. Yusuf Sarı, sol taraftan ceza sahasına girdikten sonra arkadan gelen N’Diaye’yi gördü. Bu oyuncunun yerden şutunda top ağlarla buluştu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 4-1 Adana Demirspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Süper Lig'de günün sonuçları
Fatih Karagümrük 3-0 Atakaş Hatayspor
Kayserispor 2-1 Galatasaray
Konyaspor 0-1 Gaziantep FK

TFF 1. Lig'de günün sonuçları
Manisa FK 1-1 Altay
Çaykur Rizespor 0-0 Eyüpspor
Altınordu 2-1 Samsunspor
Gençlerbirliği 0-2 Keçiörengücü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler