Ağaoğlundan Erdoğanın vakfına rekor bağış

Ağaoğlu'ndan Erdoğan'ın vakfına rekor bağış

Ali Ağaoğlu'nun İBB'nin vermediği imar değişiklik teklifini Başbakan'la görüşerek kabul ettirdiği ortaya çıktı. Rant görüşmelerinde Aziz Babuşçu ve Bilal Erdoğan'ın adı da geçiyor.

Üzerinde fabrika ve taşınmazların bulunduğu Veliefendi Hipodromu'nun karşısındaki 70 dönümlük arazi 2011 yılında Ali Ağaoğlu tarafından satın alındı. Ağaoğlu 2012'de İBB Meclisine yaptığı başvuruda arazinin imar planının değiştirilmesini istedi.
 
İmar değişiklik teklifinde; 40 dönümlük park alanının 25 dönüme düşürülmesi, ayrıca inşaat alanının 190 dönüme çıkarılması istendi. Bu yeni teklifte toplam inşaat alanının %193 artırılması öngörülüyordu. Ancak İBB Meclisince "oy birliğiyle" alınan kararla imar talebi reddedildi.
 
Ali Ağaoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçiremediği imar değişikliklerini bizzat Başbakan Erdoğan ile görüşerek hallettiği iddia ediliyor. Ağaoğlu İBB'yi devre dışı bırakarak istediği imar değişikliklerinin tamamını yaptırdığını telefon görüşmelerinde itiraf ediyor.
 
www.gercekgundem.com'un edindiği bilgiye göre Ağaoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin devre dışı bırakılması ile ilgili olarak "Ben Başbakan'a yaptırdım açık ve net söylüyorum yapmadınız, yapmadınız, Kadır Bey'e söyledim, ben de gittim büyük patrona o da Bakan'a talimat verdi" sözleri teknik takibe takıldı.
 
Konuşmanını devamında ise Ali Ağaoğlu M.K. adlı kişiye Bilal Erdoğan'ın başkanı olduğu TÜRGEV adlı vakfa 20 dönümlük araziyi bağışladığını söylüyor. Ağaoğlu daha sonraki telefon konuşmalarında ise AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile de görüşüyor. Telefon görüşmelerinde Veli Efendi Projesi'nin önündeki engellerin aşılmasında. TÜRGEV'e yapılan bağışın işlerin yürümesini kolaşlaştırdığı ifade ediliyor.
 
AĞAOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A DUDAK UÇUKLATACAK BAĞIŞ
www.gercekgundem.com'un edindiği bir başka bilgiye göre ise, Ali Ağaoğlu'nun Ataşehir'de TÜRGEV'e bağışladığı arazinin fiyatının 200 milyon TL (eski para ile 200 trilyon) tutarında olduğu öğreldi.
 
Ali Ağaoğlu'nun 20 dönüm arazi bağış yaptığı Bilal Erdoğan ile sık sık görüştüğü teknik takibe takıldı.
 
NOT: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aldığı bir karar yüzünden halkın haber alma özgürlüğünü kullandırtamıyor ve her bir cümlesi skandal niteliğindeki konuşmaları yayınlayamıyoruz. (gercekgundem.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler