AKP, seçim beyannamesini açıkladı!

AKP, seçim beyannamesini açıkladı!

AKP aday tanıtım toplantısını bugün Ankara Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, seçim beyannamesi de açıklandı.

AKP, aday tanıtım toplantısını bugün Ankara Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştiriyor. Toplantıda, seçim beyannamesi de açıklandı.

360 sayfadan oluşan seçim beyannamesinde 16 başlık bulunurken, beyanname, "Güçlü Hükümet, Güçlü Meclis" vurgusunu taşıyor.

"GÜN SAYIYORUZ..."
Öte yandan salonda, seçim sloganları ve partinin yeni şarkılarının tanıtımı da yapıldı.
Başbakan Binali Yıldırım salonda yaptığı konuşmada, "24 Haziran'a günler kaldı. AK Parti ailesi olarak yeni bir zafer kazanmak için gün sayıyoruz" diye belirtti.

Yıldırım'dan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi.

 "GENÇ NÜFUSUMUZU EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ"
Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

- Ayaklarının altına cennetin serildiği analarımızı, kadınlarımızı selamlıyorum. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz, bunun için de eğitimden siyasete her alanda önlerini açtığımız gençlerimizi selamlıyorum.

- Ülkemizi hedeflerimize ulaştırabilecek çoğunluğa ulaştırabilmek için, bunun için de mücadele ediyoruz.

- Vakit "Türkiye vaktidir" diyerek yola çıkıyoruz.

- 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda parlamentoda da güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Bunun yolu milletimizle iyi bağlar kurmaktan geçiyor. Biz milletimizin karşısına hiç elimiz boş çıkmadık.

- Bugün baş döndürücü hızla bir dönüşüm yaşanıyor. Biz dünyadaki eğilimleri, oluşan fırsatları, dikkatle analiz ederek, bir yol haritası ortaya koyuyoruz. Dijitalleşmeye özel bir önem veriyoruz. Dijital Türkiye vaktinin geldiğini düşünüyoruz.

- Yeni hükümet sistemiyle 2023 vizyonumuzu daha da güçlendirerek, kadınlarımızın söz sahibi olduğu bir ülkeye dönüştüreceğiz.

- Gelişmiş ülkelerin gıpta ile baktığı genç nüfusumuzu en iyi şekilde değerlendireceğiz.

- Milli gelirden, AR-GE'ye ayırdığımız payı yüzde 2'ye çıkaracağız.

- Özel sektörün rolünü güçlendireceğiz. Küçük ve orta boy işletmeler başta olmak üzere, rekabetçi projelerle oluşturacağımız özgün projelerle, küresel ölçekte tanınan, çok sayıda işletmesi olan bir ülke olacağız.

"CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ TANIYACAĞIZ"
- 2023'e 5 kala kendimizi ufuk çizgisi olarak belirlediğimiz 2053 ve 2071 hedeflerimize de emin adımlarla yürüyoruz.

- Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Yasaklara ve yasakçı zihniyetle mücadelemizi artırarak devam ettireceğiz.

- Kanal İstanbul dünya çapında dev bir proje. Daha önce sözünü verdiğimiz ama malesef gecikmeli olarak yapılacak bir proje. Yeni dönemde çalışmalarımıza hız vereceğiz. Sinop'taki nükleer güç santrali ile ilgili çalışmalar sürüyor.

- Seçim beyannamemizin yedinci başlığı çevre ve yerel yönetimlerdir. Çevre sorunlarına ve iklim değişikliğine karşı alınacak önlemleri geleceğimize karşı bir sorumluluk olarak görüyoruz. ÇED süreçlerinin daha etkin kullanılmasının uygulanmasını temin edeceğiz.

- Enflasyonla mücadele konusunda ciddi önlemleri seçimden sonra uygulayacağız. Yeni pazarlar bularak, ürün çeşitliliğine giderek ihracatçılarımızın rekabet gücünü artıracağız.

- Önümüzdeki yıldan itibaren tüm okullar tam gün eğitime geçecek hale gelecektir. Eğitimde kalite seferberliği başlatıyoruz.

- Anamuhalefetin OHAL'i ağzına dolaması utançtır. FETÖ başta olmak üzere insanlarımızın inançlarını istismar eden yapılarla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Hukukun üstünlüğü ilkesini esas alarak herkesini hakkını daha iyi koruyacağı yöntemler uygulayacağız. Yargı süreçlerini kolaylaştırma ve basitleştirme çalışmalarına devam edeceğiz.

"BOŞUNA DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR DEMEDİK"
- Kültür sanat faaliyetlerine daha fazla kaynak aktaracağız. Kültürümüzü dünyaya tanıtan sinema ve TV dizilerine özel destek vereceğiz. Kültür merkezi olmayan ilimiz kalmayacak. 

- Aile hekimliğini daha da yaygınlaştıracağız.

- Doğalgaz kullanmayan büyük ilimiz ve ilçemiz kalmayacak. Hedefimiz 2023'te tarımsal ihracatımızı 50 milyar dolara çıkarmaktır.

- Otoyol ağımızı 2 katına çıkaracağız. Demiryollarında, hızlı tren hatlarını süratle tamamlayacağız. İstanbul ile birlikte 9 yeni havalimanı açacağız.

- BM başta olmak üzere tüm uluslararası platformlarda mazlumların sesi olduk olmaya devam edeceğiz. Boşuna one minute, dünya 5'ten büyüktür demedik, bunlar dış politikamızın eksenini oluşturdu. AB ile kazan-kazan esasına göre süreci işletmeyi sürdüreceğiz.

"KİMMİŞ ÇEVRECİ"
- Amerika ile sorunlarımızı aşarak müttefiklik hukukuna uygun bir zemine taşıyacağız. Rusya ile iyi olan ilişkilerimizi geliştireceğiz.

- Suriye toprakları tüm teröristlerden arındırılana kadar faaliyetlerimize devam edeceğiz.

- Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Personellerin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız.

- Mersin Akkuyu'da ilk nükleer santralinin inşası sürüyor. İlk ünitesini 2023'te devreye almayı planlıyoruz.

- İstanbul'un merkezi bölgesindeki eski stadları millet bahçelerine dönüştürüyoruz. Bunların en önemlisi 29 Ekim'de Atatürk Havalimanı'na kuracağımız millet bahçesi. Eskişehir'de, Bursa'da, Trabzon'da, Gaziantep'te, Adana'da, Mersin'de Samsun'daki eski stadları millet bahçesine dönüştürüyoruz. Şimdi soruyoruz kimmiş çevreci? Bu zamanan kadar milyarlarca fidan diktik.

- Yerli otomobilimizi yapacağız. Hedefimiz önümüzdeki yıl prototipi tamamlamak, 2021 yılında da ticari üretime geçmek.

- Yeni havalimanımızın da ulaşımına katkıda bulunacak Kuzey Marmara Otoyolu’nun önemli bir kısmını önümüzdeki yıl tamamlıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler