AKP ve MHP’nin oyu düşüyor, CHP çıkıyor

AKP ve MHP’nin oyu düşüyor, CHP çıkıyor

CHP Ge­nel Baş­kan Baş­da­nış­ma­nı Er­do­ğan Top­rak, er­ken se­çim­de par­ti­si­nin yüz­de 30 ban­dı­nı ge­çe­ce­ği­ni söy­le­di.

Kılıçdaroğlu’nun masasındaki ankete göre; AKP yüzde 39’a geriledi, MHP de 7 Haziran’dan bu yana 2 puan kaybederek yüzde 14’e düştü. Oyları yükselen tek parti ise yüzde 28’i aşan CHP…

CHP Ge­nel Baş­kan Baş­da­nış­ma­nı Er­do­ğan Top­rak, er­ken se­çim­de par­ti­si­nin yüz­de 30 ban­dı­nı ge­çe­ce­ği­ni söy­le­di. Top­rak dün bir grup ga­ze­te­ciy­le yap­tı­ğı soh­bet­te CHP’­nin önün­de­ki an­ket so­nuç­la­rı­nı açık­la­dı. An­ke­te gö­re; AKP oy­la­rı yüz­de 39’a, MHP oy­la­rı yüz­de 14’e dü­şer­ken, CHP oy­la­rı yüz­de 28’i aş­tı. CHP’­nin HDP’­ye kap­tır­dı­ğı ema­net oy­la­rın bü­yük bö­lü­mü­nü ge­ri al­dı­ğı be­lir­ti­li­yor. Yüz­de 18’e va­ran ka­rar­sız seç­me­ne ulaş­ma­yı he­def alan CHP, “ar­tık oy­lar­la­” kay­bet­ti­ği ve­kil­lik­le­ri çı­kar­mak için özel ça­lış­ma yü­rü­te­cek.

AKP 238’E DÜ­ŞÜ­YOR
AK­P’­nin mil­let­ve­ki­li sa­yı­sı­nın 258’den 238’e düş­tü­ğü­nü de be­lir­ten Top­rak, CHP’­nin mil­let­ve­ki­li sa­yı­sı­nın da 131’den 149’a ulaş­tı­ğı­nı ifa­de et­ti. MHP’­nin 7 Ha­zi­ran se­çim­le­ri­ne gö­re yak­la­şık 2 pu­an kay­be­de­rek yüz­de 14’e kadar ge­ri­le­di­ği, HDP’­nin ise yüz­de 13’ler dü­ze­yin­de ol­du­ğu vur­gu­lan­dı. Top­rak, HDP’­nin ve­kil sa­yı­sı­nın 73 ile 87; MHP’­nin ise 70-85 ara­sın­da de­ği­şe­bi­le­ce­ği­ni söy­le­di. Er­ken se­çim­de HDP’­nin ve­kil sa­yı­sı­nın MHP’­yi ge­çe­bi­le­ce­ği­ne dik­kat çe­kti. Va­tan­da­şın, Tür­ki­ye­’nin için­den geç­ti­ği sü­re­cin fa­tu­ra­sı­nı Sa­ra­y’­a kes­ti­ği­ni vur­gu­la­yan Top­rak, AK­P’­ye “is­tik­rar sür­sü­n” dü­şün­ce­siy­le oy ve­ren bir ke­si­min, bu­gün ya­şa­nan is­tik­rar­sız­lı­ğın yi­ne AK­P’­den kay­nak­lan­dı­ğı­nı dü­şün­dü­ğü­nü an­lat­tı. Top­rak, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP seç­me­nin­de de önem­li bir oran ‘Ge­niş ta­ban­lı hü­kü­met ku­ru­la­bi­lir­di­’ di­yor ve sü­re­ci en so­run­suz yö­ne­ten par­ti­nin CHP ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yor. AK­P’­nin tek ba­şı­na ik­ti­dar ola­bi­le­ce­ği al­gı­sı so­na er­di.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler