AKUT’a karşı birinci sınıf kumpas kurdular

AKUT’a karşı birinci sınıf kumpas kurdular

İstanbul Valiliği, AKUT’un Şişli’deki binasını tahliye etmesini istedi. Derneğin 15 yıldır o binada faaliyet gösterdiğini belirten Mahruki, “Son 4 yıldır baskı altındaydık, hedefteydik. Bu da onun sonucu” dedi.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT), İstanbul Şişli'deki binaya 2001 yılında taşındı. 405 metrekarelik bina, merhum Başbakan Bülent Ecevit döneminde metruk bir haldeyken 49 yıllığına derneğe tahsis edildi.

AKUT'un baştan aşağı yenileyerek 15 yıldır faaliyetlerini yürüttüğü bina için İstanbul Valiliği, 5 Ekim'de gönderdiği yazıda, 15 gün içinde binanın boşaltılmasını istedi. Belirtilen gerekçe ise 4 yıllık ön izin sürecinde irtifak hakkı alınmaması.

BU KARAR SİYASİ
Karara itiraz eden AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ise yaşananların tamamen siyasi olduğunu anlattı. Nasuh Mahruki, “Bütün yurtdışı operasyonlarını ve başarılarımızın tamamını bu merkezde yönettik. Bu karardaki asıl amaç muhalif kişiliğimden dolayı benim AKUT'tan uzaklaştırılmam” dedi. Nasuh Mahruki, olayın perde arkasında yaşananları ise şöyle anlattı:

HAKLARIMIZ ALINIYOR
“AKP içinde bir grup bizim hakkımızda algı operasyonu yapıyor. Ekip liderlerimizi ve gönüllülerimizi, baskıyla, tacizle, tehditle, mobbingle yıldırmaya uğraşıyorlar. 5 Ekim'den bu yana da, başımıza ördükleri bugüne kadarki en ağır kumpasın içinde mücadele ediyoruz. Bu seferkinin çok zor olmasının sebebi, kumpastaki tehditlerin çok acımasız olması… Elimizdeki haklar, yasa dışı bir şekilde bizden alınıyor. Gönüllülerimiz müfettiş yollanmakla ve işlerinden olmakla tehdit ediliyor. Amaçları beni AKUT'tan uzaklaştırmak. Birinci sınıf AKP kumpasının içindeyiz. Ekip liderlerimizi arayıp, AKUT'un yerel yönetimlerden destek alamayacağını ve hiçbir operasyona çıkamayacağını söylüyorlar. Bunu bekliyorduk.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler