Altay: 1 - Atakaş Hatayspor: 2

Altay: 1 - Atakaş Hatayspor: 2

Altay ile Hatayspor, yeniden yapılan Alsancak Mustafa Denizli Stadı'ndaki 3 puan için kozlarını paylaştı. İki takım da çok şık goller atarken, konuk takım sahadan galip ayrılık iki hafta sonra puanla tanıştı.

Süper Lig’in 16. haftasının açılış maçında Altay ile Atakaş Hatayspor karşı karşıya geldi. Alsancak Mustafa Denizli Stadı’ndaki mücadeleyi konuk takım 2-1 kazanmayı başardı. Altay’ın galibiyet hasreti 9 maça çıkarken, Atakaş Hatayspor da 2 haftalık yenilgi serisine son verdi.

Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan ve 7 yıl sonra ilk maçına ev sahipliği yapan Alsancak Stadı, yeni ismiyle kapılarını açtı.

17 DAKİKADA 2 ENFES GOL

Zaman zaman yoğun yağışın olduğu maçta Pinares ceza sahası dışından attığı enfes golle yeni stadın ilk golünü atan isim olarak tarihe geçti. 21. dakikada 1-0 öne geçen Altay’a Atakaş Hatayspor 38’de cevap verdi. Kullanılan duran topta arka direkte Fatih kafa pasıyla topu Diouf’a aktardı. Tecrübeli futbolcu kale ağzında yaptığı rövaşata vuruşuyla skoru 1-1’e getirdi.

İlk yarıda 2 gol ve 5 sarı kart vardı ancak goller dışında düşük tempoyla takımlar soyunma odasına gitti. Ancak ikinci yarıda yüksek tempoda takımlar gol aradı.

Atakaş Hatayspor, Diouf ile direkten döndükten 3 dakika sonra Louis ile skoru 2-1 yaptı. Saba sağ kanattan müthiş süratle çizgiye indi ve ceza sahasındaki Saint-Louis’i gördü. Fransız oyuncu yere düşerken yaptığı vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi.

LIS PENALTIDA DIOUF’A GEÇİT VERMEDİ

84. dakikada Atakaş Hatayspor penaltı kazandı. İbrahim Öztürk’ün Saba’ya yaptığı müdahalenin ardından hakem Mete Kalkavan beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Diouf’un kaleci Lis’in sağ tarafına gönderdiği topu Altay kalecisi çelmeyi başardı.

Geride kalan dakikalarda skor değişmezken Altay 18 puanda kaldı. İki hafta sonra gol atan ve puanla tanışan Atakaş Hatayspor da 29 puanla Avrupa kupalarına katılma yarışını sürdürdü.

Altay gelecek hafta Giresunspor deplasmanına çıkacak. Atakaş Hatayspor da Trabzonspor'un konuğu olacak.

Türkiye TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Kocaelispor: 2 - BB Erzurumspor: 0
Gençlerbirliği: 1 - Denizlispor: 0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler