Amasra'da patlama yaşanan madenin sahibi bakın kim çıktı!

Amasra'da patlama yaşanan madenin sahibi bakın kim çıktı!

Amasra'da patlamanın meydana geldiği madenin ise sahibi konusunda yaptığımız kısa araştırma sonucu ilginç bilgilere ulaştık... 40 kişinin yaşamını yitirdiği madeni 2005 yılından bu yana bakın kim işletiyormuş?

AMASRA ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde dün saat 18:15 sıralarında yer altında patlama meydana geldi. Patlama sonrası hayatını kaybeden işçi sayısı 40’a çıktı. İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 maden işçisi tedavi altına alındı.

MADEN KİMİN ÇIKTI

Patlamanın yaşandığı ve 40 kişinin hayatını kaybettiği, 11 maden işçisinin tedavi altına alındığı maden işletmesinin sahibi HATTAT ENERJİ VE MADEN A.Ş olarak karşımıza çıktı.

Haber merkezimizin internette yaptığı araştırma sonucunda karşımıza çıkan hemaenerji.com sayfasında yer alan bilgilere göre;

"Amasra Taş Kömürü Projesi" başlığı altında şu bilgilere yer veriliyor.

"Genel: HATTAT ENERJİ VE MADEN A.Ş'nin enerji sektöründe birçok yatırımı mevcuttur. Bunlardan en önemlisi şu anda Türkiye'de ve Avrupa'da devam etmekte olan en büyük kömür madeni projesi olan Amasra Taşkömürü Projesi'dir. Proje sahası Türkiye'nin kuzeyinde Zonguldak Taşkömürü Havzası'nda yer almaktadır. 1 milyar ton jeolojik kaynağa sahip olan sahanın madencilik haklarını 2005 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan rödevans anlaşmasıyla alınmıştır."

hattat-enerji-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler