Ankara Mamak’ta doğalgaz patlaması: 1 kişi hayatını kaybetti

Ankara Mamak’ta doğalgaz patlaması: 1 kişi hayatını kaybetti

Ankara'nın Mamak ilçesinde 6 katlı bir apartmanda meydana gelen doğalgaz kaynaklı patlamada 1 kişi hayatını kaybetti. Dün de İstanbul'un Şirinevler ilçesinde yaşanan doğalgaz patlamasında 3 kişi hayatını kaybetmişti.

ANKARA’nın Mamak ilçesinde 6 katlı apartmanın girişinde doğalgaz patlaması sonucu yangın çıktı, 1 kişi yaşamını yitirdi.

Küçük Kayaş Mahallesi 1856/1'inci Sokak'taki 6 katlı Mehmet Han Apartmanı'nda meydana geldi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliği aldı. İtfaiye ekipleri ise patlamanın ardından çıkan yangına müdahale etti.

Patlama sonrasında yangın çıkarken, binada tahribat oluştu. Patlamanın olduğu 3 numaralı dairede yalnız yaşadığı belirlenen Fatıma Köse (70) hayatını kaybetti.

Fatıma Köse

Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, binanın doğal gaz ve elektrik bağlantıları kesildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada "Mamak Küçük Kayaş Mahallesi’ndeki 6 katlı bir binanın giriş katında meydana gelen ve ilk bilgilere göre doğalgaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama sonucu 1 vatandaşımız vefat etmiştir" denildi.

OCAK AÇIK UNUTULMUŞ

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’den yapılan açıklamada, patlamanın ocağın açık unutulması nedeniyle meydana geldiği belirtildi.

Söz konusu dairenin doğalgaz abonelik sözleşmesinin 2012 yılında bina yönetimi adına yapıldığı, projede dairenin kapıcı dairesi olarak tanımlandığı ve sadece pişirme amaçlı cihaz (ocak) projelendirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Proje onayından sonra yerinde yapılan kontrollerde de, onaylanan iç tesisat projesi ile imalatı yapılan ilgili tesisatın aynı olduğu ve güvenli bir şekilde doğalgaz arzı sağlandığı tespit edilmiştir" denildi.

Açıklamada, patlama sonrasında dairede yapılan kontrollere ilişkin de "Proje tadilat, onay ve gaz açma işlemleri yapılmadan ve şirketimiz onayı olmaksızın kombi cihazının eklendiği, ilgili dairenin mutfağında bulunan ocağın bir gözünün açık olduğu ve ocağın alev sönmesine karşı emniyet tertibatının olmadığı, açık unutulan veya dış etmenlerle sönen ocaktan çıkan gazın dairenin tamamına dolduğu ve patlamanın bu sebeple gerçekleştiği, abonelik sözleşmesinin de halen apartman yönetimi üzerinde olduğu, anlaşılmıştır. Bu olay, kullanım süresi dolmuş cihazların kullanılmamasını ve şirketimiz onayı olmaksızın doğal gaz tesisatına müdahale edilmemesi gerektiğini bir kez daha göstermiştir" ifadeleri kullanıldı.

‘DEPREM OLUYOR SANDIM’

Öte yandan patlamada hayatını kaybeden Fatıma Köse’nin cesedi, ekiplerin incelemesinin ardından binadan çıkarılarak Ankara Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Patlama nedeniyle çevredeki bazı binalar ve iş yerlerinin de camları kırıldı. Görgü tanığı Recep Kaya, "Bina kalktı indi, çok şiddetliydi. Ben zannettim ki deprem oluyor, 1999 depremini yaşadığım için. Evin içi darmadağın olmuştu. Sonra aşağıya inmeye çalıştım, çelik kapım açılmadı, çok zor açtım, sonra kapanmadı" dedi.

Patlama anı da güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde binanın giriş katındaki dairede patlama ile birlikte alevlerin çıktığı görüldü.

İSTANBUL’DA ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Öte yandan İstanbul Şirinevler’de dün bir binada patlama meydana geldi. Doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler