Arsenal, Leeds United deplasmanında liderliği korudu

Arsenal, Leeds United deplasmanında liderliği korudu

İngiltere Premier Lig 10. hafta karşılaşmasında Leeds United'a konuk olan Arsenal, zor da olsa galip gelerek liderlik koltuğunu korumayı başardı. Chelsea'nin deplasmanda galip geldiği akşamda, Manchester United evinde galibiyete ulaşamadı.

İNGİLTERE Premier Lig’in lideri Arsenal, 10. hafta mücadelesinde Leeds United’e konuk oldu.

Maçın 35. dakikasında Bukayo Saka’nın golüyle 1-0 öne geçen Arsenal, ilk yarıyı bu skorla üstün tamamladı. İkinci yarıda Patrick Bamford’ın oyuna girmesiyle hücumda hareketlik kazanan Leeds United, 61. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Bamford, vuruşu auta yolladı.

Kalan dakikalarda iki takımın da gol atma çabası sonuçsuz kalınca Arsenal sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı ve üst üste dördüncü galibiyetini alarak puanını 27 yaptı. Leeds United’ın galibiyet hasreti ise dört maça çıktı ve 9 puanda kaldı.

CHELSEA KAZANDI, MANU TAKILDI

Öne çıkan diğer maçlarda Chelsea, deplasmanda Aston Villa’yı 6. ve 65. dakikalarda Mason Mount’un ağları sarsmasıyla 2-0 mağlup etti.

9 maç sonunda 19 puana ulaşan Chelsea dördüncü, 9 puanlı Aston Villa ise 16. sırada yer aldı. Manchester United ise konuk ettiği Newcastle United ile 0-0 berabere kaldı. Ev sahibi ekipte mücadeleye ilk 11’de başlayan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, 72. dakikada yerini Marcus Rashford’a bıraktı. 16 puanlı Manchester United 5’inci, 15 puanlı Newcastle United ise 6. sırada bulunuyor.

Premier Lig'de günün sonuçları

Southampton 1-1 West Ham United
Manchester United 0-0 Newcastle United
Aston Villa 0-2 Chelsea
Liverpool 1-0 Manchester City

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler