Arsenal, Londra Derbisi’nde Tottenham’ı 3-1'le geçti

Arsenal, Londra Derbisi’nde Tottenham’ı 3-1'le geçti

Bu sezon bambaşka görüntü çizen Arsenal, Londra'nın bir diğer ekibi Tottenham'ı sahasında 3-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

İNGİLTERE, Premier Lig’in 8. haftasında Arsenal ile Tottenham karşı karşıya geldi. Emirates’te oynanan mücadeleyi Kırmızılar 3-1 kazanarak sahasında 4’te 4 yapmayı başardı ve zirvedeki yerini korudu.

20. dakikada Thomas Partey’in enfes golüyle 1-0 öne geçen Arsenal, 31. dakikada Harry Kane’in penaltı golüyle soyunma odasına 1-1 ile gitti. Kane attığı bu golle Premier Lig tarihinde deplasmanlarda 100 gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

İkinci yarının başında Arsenal’in bu sezonki çıkışındaki başrol oyuncularından olan Gabriel Jesus takımını yeniden öne geçirdi: 2-1. 62. dakikada Tottenham’ın sağ beki Emerson, Martinelli’nin bileğine basınca kırmızı kartla oyunda dışında kaldı.

Arsenal taraftarını rahatlatan gol 67’de Xhaka’dan geldi. İsviçreli oyuncu bu sezon ligdeki 2. golünü atarak takımının sahadan 3-1’lik zaferle ayrılmasını sağladı.

Bu sonucun ardından Arsenal 21 puanla liderliğini sürdürdü. Tottenham ise sezonun ilk yenilgisini alarak 17 puanda kaldı.

Arsenal gelece hafta Liverpool'u ağırlayacak. Tottenham ise Brighton ile deplasmanına karşılaşacak.

İngiltere Premier Lig'de günün sonuçları:
Liverpool 3-3 Brighton&Hove Albion
Crystal Palace 1-2 Chelsea
Bournemouth 0-0 Brentford
Fulham 1-4 Newcastle United
Southampton 1-2 Everton
West Ham United 1-0 Wolverhampton

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler