Atalay Demirci gözaltına alındı

Atalay Demirci gözaltına alındı

FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'e yakın isimler ile yazışmaları olduğu iddia edilen komedyen Atalay Demirci, Ankara'da gözaltına alındı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası sosyal medya hesabının hacklenmesi sonucu Fethullah Gülen'e yakın isimler Enes Kanter ve Hakan Şükür'le yazışmaları ortaya çıkan, Atalay Demirci, Ankara'da gözaltına alındı.

Söz konusu paylaşımların ardından bir açıklama yapan ünlü komedyen, "İçinde bulunduğum durumun bir hata olduğunu kabullenmem ile birlikte, son zamanlardaki oluşan örgütsel yapının ve getirdiklerinin rahatsızlığını yaşamış ve yaşanan 15 Temmuz gecesi Fettullah Gülen Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişiminden sonra benim de herkes gibi fikrim değişmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Atalay Demirci, son olarak Beyaz TV muhaberinin kendisiyle gerçekleştirdiği röportaj sonrası yüzüne tükürmesi ile gündeme gelmişti.

ÜYESİ OLDUĞU YETİŞTİRME YURDU DERNEĞİNDEN ÇIKARILDI
Amasya Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneği Başkanı Özcan Sorhan, Atalay Demirci ile yetiştirme yurdunda 9 yıl beraber kaldıklarını, ünlü komedyenin son günlerde Enes Kanter ve Hakan Şükür ile konuşmalarının ortaya çıkmasından sonra dernek üyeliğinden çıkarıldığını söyledi.

Demirci'yle beraber FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında açığa alınan dernek üyesi 2 kamu personelinin de üyelikten çıkartıldığını ifade eden Sorhan, "15 Temmuz'da FETÖ tarafından devletimize yönelik hain bir girişime  hep beraber şahit olduk. Türkiye'nin karanlık bir ortama çekilmeye çalışıldığını  bu girişimle gördük. Allah bu FETÖ gibi terör örgütlerine fırsat vermesin. Biz  yetiştirme yurdunda kalan vatandaşlar olarak devletimizin her zaman yanındayız. Biz çocukluğumuzdan bu yana hep devletimizin ekmeğini yedik ve devleti bir baba  olarak gördük. Bu nedenle devletimize ihanet edemeyiz, biz devletimiz için varız, bizim için söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Biz devletimizle büyüdük,  devletimizle işe girdik ve devletimizle hayatımızı kurduk. Bu devlete ve millete  hainlik kim yapıyorsa biz onu görmek ve onunla görüşmek istemiyoruz. O yüzden adı  bu terör örgütüne karışmış hiç bir üyemizi içimizde barındırmıyoruz" ifadelerini kullandı.

atalay-demirci-resim-gozalti-08.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler