Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'ne göre depremin merkez üssü Çankırı

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'ne göre depremin merkez üssü Çankırı

Günün ilk saatlerinde yaşanan 4.2 büyüklüğündeki depremin merkezi Kastamonu'nun İhsangazi ilçesi olarak açıklanmıştı. Konuyla ilgili Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi ise depremin merkez üssünü Çankırı olarak belirledi.

GÜNÜN ilk saatleri olan gece yarısı 00:24'de yaşanan ve 4.2 büyüklüğünde gerçekleşen, Çankırı'da da hissedilen depremin merkezi konusunda Sözcü18 Haber Merkezi olarak yeni bilgilere ulaştık.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yeralan bilgilere göre gece yarısı yaşanan deprem için Kastamonu'nun İhsangazi ilçesi işaret edilmiş ve 11.83 km derinlikte gerçekleştiği bildirilmişti.

Günün ilerleyen saatlerinde 'depremin merkezi' konusunda farklı bir bilgiyle karşılaştık. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin (CSEM-EMSC) verilerine göre gece yarısı 00:24'de yaşanan 4.2 büyüklüğündeki depremin merkezi, Çankırı'ya 50 km mesafede ve deprem yüzeye yaklaşık 6 km derinlikte gerçekleşti.

cankiri-deprem-resim-03.jpg

ÇANKIRI AFAD İL MÜDÜRÜ: HAKLISINIZ

Konuyla ilgili elde ettiğimiz bilgileri halen Adıyaman'da deprem bölgesinde bulunan Çankırı AFAD İl Müdürü Ramazan Alagöz'e telefonla ulaştık ve elde ettiğimiz bilgileri kendisine ulaştırıp konuyla ilgili yeni bir değerlendirme yapmasını istedik. Alagöz bir süre sonra Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye dönüş yaparak; "Haklısınız" dedi ve şöyle devam etti:

"Depremin oluştuğu nokta Çankırı ili sınırları içerisinde, köy sınırı olarak da Kastamonu olarak belirlenmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler