Bartın’da yas üstüne yas… Altı emekçi daha toprağa verildi

Bartın’da yas üstüne yas… Altı emekçi daha toprağa verildi

Türkiye, Bartın'daki maden faciasında can veren 41 işçiye ağlıyor. Evlerine ekmek götürmek için yerin 300-350 metre altında ter dökerken hayatlarını kaybeden emekçilerden altısı bugün toprağa verildi.

CUMA akşamı Bartın’da Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait olan ve 2005'den bu yana Hattat Enerji ve Maden A.Ş tarafından çalıştırılan maden ocağında can veren 41 işçiden Mustafa Can Yıldırım, Berkay Kesim, Mehmet Bulut, Okan Akgül, Şaban Yıldırım ve Remzi Özçelik son yolculuğuna uğurlandı.

Mustafa Can Yıldırım Makaracı köyünde; Berkay Kesim Epçiler köyünde; Mehmet Bulut, Okan Akgül ve Şaban Yıldırım Ahatlar köyünde; Remzi Özçelik Mamak köyünde toprağa verildi.

berkay-kesim-cenaze-bekir-bozdag-resim-01.jpg

Bekar ve 2 kardeşi olduğu öğrenilen Berkay Kesim’in (25) annesi ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Okan Akgül'ün 2 yaşındaki kızının, babasının fotoğrafını çevredekilere göstermesi yürekleri dağladı.

İBRAHİM KÖSE GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Patlamada yaşamını yitiren işçilerden İbrahim Köse, son yolculuğuna uğurlandı. Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınan Köse’nin cenazesi, getirildiği Esbey köyünde helallik alınmasının ardından, cenaze namazının kılınacağı Esbey İlkokulu bahçesine taşındı.

Taziyeleri burada kabul eden Köse’nin ailesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Bartın Valisi Nurtaç Arslan başsağlığı diledi.

Köse, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

BABASI VE KIZ KARDEŞİ TABUTA SARILARAK AĞLADI

Maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden evli ve 2 çocuk babası Öner Yıldız’ın cenazesi Karabük’ün Safranbolu ilçesine getirildi. Emekli madenci İsmail Yıldız, oğlu Öner Yıldız’ın Türk bayrağına sarılı tabutu başında taziyeleri kabul etti. Kardeşi Zehra Topal, babası İsmail Yıldız, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

oner-yildiz-karabuk-ciraklar-koyu-resim-01.jpg

Cenaze namazına Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

oner-yildiz-amasra-maden-ocagi-patlama-cenaze-toreni-resim-01.jpg

Yıldız’ın cenazesi, Konarı Köyü Merkez Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Konarı Köyü aile mezarlığına defnedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler