Başbakanın gömleğinin sırrı!

Başbakan'ın gömleğinin sırrı!

Başbakan Erdoğan kongrede güvenlik için Obama'nın da kullandığı çelik gömleklerden giydi.

AK Parti 4. Olağan Kongresi'nde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın giydiği gömleğin tanınmayan markası dikkat çekti. Erdoğan'ın bu gömleğinin, ABD Başkanı Barack Obama'nın da kullandığı çelik gömleklerin bir benzerinin olduğu öğrenildi. Elde edilen bilgiye göre, Erdoğan'ın giydiği gömlek MİT’te her türlü silahla test edilen bir çelik gömlek ve tanesi 12 bin dolara temin edilebilmek mümkün.

ABD Başkanı Obama’nın da kullandığı ‘Bullet Proof’ adıyla bilinen özel yapım gömleklerin sipariş edildiğine ilişkin bilgiler daha önce haberlere konu olmuştu. 
 
MİT'TE DENENMİŞTİ  
Erdoğan'ın bugün AK Parti kongresinde giydiği çelik gömlekler, normal çelik yeleklerden daha ince ve daha hafif. Ultra yüksek moleküler yoğunlukta polietilen malzemeden yapılan gömleklerin, kurşuna mukavemeti üst seviyede. İçinde çelik bulunmayan gömlekler, özel bir kumaştan imal ediliyor. “Çelik” ifadesi kurşun geçirmeyecek kadar dayanıklı olduğu için kullanılıyor. VIP satışı yapılan çelik gömleklerin fiyatı, 12 bin dolar. Gömleklerden biri, Milli İstihbarat Teşkilatı’nda daha önce denenmişti. Yakın mesafe tabanca, Uzi gibi makineli tabanca, MP4 ve uzak mesafe tüfek atışlarında başarılı sonuçların alınmasının ardından Erdoğan’ın beden ölçülerine uygun sipariş verildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler