'Bergen' filminin galası belediye tarafından engellendi

'Bergen' filminin galası belediye tarafından engellendi

Uzun süredir merakla beklenen Bergen filmi bugün vizyona girdi. Fakat Adana Kozan'da yapılması planlanan filmin galası belediye tarafından engellendi. Galanın yapılacağı sinema salonuna çevik kuvvet ekibi gönderildi...

Film vizyona girerken ilginç olaylar zinciri yaşandı. Bergen'i öldüren Halis Serbest'in yaşadığı MHP'li belediyenin olduğu Kozan'da belediye sineması bugün aniden Bergen filmini yayınlamaktan vazgeçti. Filmin İstanbul'daki galasına çevik kuvvet geldi. Ölüm tehditleri alan yapımcıları ise korumalarla yaşıyor.

Uzun süredir merakla beklenen Bergen filmi bugün vizyona girdi.

Gazeteci, TV00 programcısı Candaş Tolga Işık yaşananları sosyal medya hesabından paylaştı. Candaş Tolga Işık, Adana Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'a filmi yayınlamaktan neden vazgeçtiklerini sordu. Özgan, Işık'ın bu sorusuna, "Öyle uygun görüldü" yanıtını verdi.

İşte Candaş Tolga Işık'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar:

8 Mart öncesi size bir Türkiye gerçeği anlatayım: Bergen'i öldüren Halis Serbest'in yaşadığı Kozan'da belediye sineması bugün aniden Bergen filmini yayınlamaktan vazgeçti! Filmin İstanbul'daki galasına çevik kuvvet geldi. Ölüm tehditleri alan yapımcıları ise korumalarla yaşıyor.

Az önce Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ı aradım ve "1 ay önce rezervasyonu yapılan film neden gösterime girdiği gün bir anda vizyondan kaldırıldı?" diye sordum. "Öyle uygun görüldü" dedi. Sayın Başkan, tüm ısrarlarıma rağmen başka bir yanıt vermedi.

SEYİRCİ SALONLARA AKTI.

Öte yandan 'Bergen' filmi uzun süredir sinema perdesine çıkmaya hazırlanıyordu. Merakla beklenen film dün izleyiciyle buluştu. Acıların kadını olarak Türkiye'de ünlenen Bergen'in hayatını anlatan film ilk gün itibariyle tam 165 bini aşkın kişi tarafından izlendi.

'BERGEN' FİLMİ İÇİN SALONLARA AKIN ETTİLER

Başrollerinde Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçioğlu'nun yer aldığı filme ünlü müzisyenin hayranları yoğun ilgi gösterdi. 165 bin izleyiciyi ilk günden aşan 'Bergen' filminin yapımcılığını Orchestra Content gerçekleştirirken, senaryosunu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz kaleme aldı. Filmin yönetmenliğini ise Mehmet Binay ile Caner Alper üstlendi.

'BERGEN' FİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran'ın başrolleri paylaştığı filmde, ayrıca Ali Seçkiner Alıcı, Nergis Öztürk, Şebnem Sönmez, Ahmet Kayakesen, Nurcan Eren, Suzan Kardeş ve Arif Pişkin gibi ünlü oyuncular da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler