Beşiktaş Kupa'da turu geçmesini bildi

Beşiktaş Kupa'da turu geçmesini bildi

Beşiktaş, Kemal Rüzgar'ın attığı gollerle uzun süre iki farklı yenik götürdüğü karşılaşmada TFF 2. Lig ekibi Şanlıurfaspor karşısında zor anlar yaşadı. Karşılaşmanın son yarım saatinde sahne alan Cenk Tosun, Beşiktaş'a Türkiye Kupası'nda turu getirdi.

ZİRAAT Türkiye Kupası 5. Tur maçında Beşiktaş, sahasında konuk ettiği TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Şanlıurfaspor maçında kâbustan geç uyandı. Uzun süre iki farklı geride götürdüğü maçı 4-2 kazanan Beşiktaş, Türkiye Kupası Son 16 Turu’na adını yazdırdı.

İlk 15 dakikada Kemal Rüzgar’ın golleriyle 2-0 öne geçen Şanlıurfaspor karşısında uzun süre karşılaşmayı yenik götüren Beşiktaş, son yarım saatte bulduğu gollerle tura uzandı. Maçta iki gol ve bir asistle takımını öne geçiren Cenk Tosun, galibiyette büyük pay sahibi olurken, diğer goller Kevin N’Koudou ve Wout Weghorst’tan geldi.

ŞOK BAŞLANGIÇ

Maça çok iyi başlayan Şanlıurfaspor, 9 ve 15. dakikalarda Kemal Rüzgar’ın golleriyle 2-0 öne geçti. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in 29. ve ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişiklikleriyle oyuna ağırlığını koyan siyah-beyazlı ekip, Cenk Tosun’un 67 ve 69. dakikalarda kaydettiği gollerle beraberliği yakaladı.

Baskısını sürdüren Beşiktaş, 73. dakikada Cenk Tosun’un pasında Kevin N’Koudou ile öne geçti. Maçta 85. dakikada oynanırken Valentin Rosier’in pasını iyi değerlendiren Wout Weghorst, maçın sonucunu belirledi.

CENK TOSUN GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Beşiktaş’ın golcü futbolcusu Cenk Tosun, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde gollerini sürdürdü.

Güneş’in göreve gelmesinin ardından on bir kişilik kadroda yer bulmaya başlayan Cenk Tosun, ligde HangiKredi Ümraniyespor ve Galatasaray maçlarının ardından Şanlıurfaspor karşısında da fileleri havalandırdı.

Ümraniyespor’a 2, Galatasaray’a 1 gol atan Cenk Tosun, Şanlıurfaspor karşısında da ilk 2 golü kaydederek takımının tur atlamasında kilit rol oynadı.

DÜNYA KUPASI’NDA OYNAYANLARA PLAKET

Beşiktaş Kulübü, Dünya Kupası’nda ülke milli takımlarının formasını giyen Atiba Hutchinson, Wout Weghorst, Georges-Kevin N’Koudou ve Romain Saiss’e, Şanlıurfaspor karşılaşması öncesinde plaket verdi.

Başkan Ahmet Nur Çebi karşılaşma öncesinde siyah-beyazlı oyunculara çiçek ve plaket verirken, izinli olan Faslı futbolcu Romain Saiss’in plaketini kaptan Atiba Hutchinson aldı.

Ziraat Türkiye Kupası 5'inci Tur karşılaşmalarında günün sonuçları:

Giresunspor 0-5 Karacabey Belediyespor
Fatih Karagümrük 3-0 Uşakspor
Alanyaspor 3-2 Eyüpspor
Trabzonspor 3-0 Samsunspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler