Brezilya'da yakalanan kokain dolu uçağın pilotuna 'beraat'

Brezilya'da yakalanan kokain dolu uçağın pilotuna 'beraat'

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı uçağı olarak yıllarca ‘ATA’ adıyla kullanıldıktan sonra, geçen aylarda Brezilya’da yaklaşık 1,3 ton kokainle yakalanan TC-GVA numaralı uçağın Türk pilotu Veli Demir hakkında beraat kararı çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı uçağı olarak yıllarca ‘ATA’ adıyla kullanıldıktan sonra satılan ve geçen ağustos ayında Brezilya’da 1,3 ton kokainle yakalanarak el konulan uçağın Türk pilotu Veli Demir hakkında yeni bir gelişme yaşandı. 

airporthaber’in aktardığına göre, Brezilya'daki mahkamece yurt dışı yasağı konan ve tutuksuz yargılanmaya başlayan kaptan pilot Veli Demir beraat etti. Yaklaşık 3 ay tutuklu kalan kaptan pilot Veli Demir hakkında geçtiğimiz ay tutuksuz yargılama kararı verilmişti.

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, sosyal medya hesabından Demir'in videosunu paylaştı. Videoda Demir, suçlamalardan beraat ederek Türkiye’ye dönüş hazırlığında olduğunu söylüyor. Demir ayrıca, işlemlerin ardından önümüzdeki hafta başında Türkiye'ye döneceğini bildirerek "Ülkeme dönecek olmanın haklı gururunu siz sevdiklerimle paylaşmak istedim" ifadelerini kullanıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler