Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren’e hapis cezası

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren’e hapis cezası

Aralarında oyuncu ve şarkıcıların da bulunduğu tutuksuz 34 sanıklı uyuşturucu davası karara bağlandı. Mahkeme, tüm sanıklar hakkında “Uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan 4 yıldan 18 yıla kadar değişen oranda hapis cezası verdi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan karar duruşmasına başka suçtan tutuklu bulunan 2 sanık ile tutuksuz 6 sanık katıldı. Tutuksuz sanıklar Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren’i ise avukatları temsil etti. Son sözleri sorulan sanık ve avukatları beraatlerini istedi.

KOKAİN OLMASI CENK EREN’İN CEZASINI ARTIRDI
Mahkeme kararında, asıl adı Yüksel Venedik olan sanık Cenk Eren’e “Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan önce 5 yıl hapis cezası verdi. Ancak uyuşturucu maddenin kokain olması nedeniyle ceza yarı oranında artırılarak 7 yıl 6 ay hapse çıkarıldı. Bu ceza ise sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 6 yıl 3 ay hapse indirildi. Eren’e 100 lira da adli para cezası verildi.

ÇAĞATAY ULUSOY, GİZEM KARACA’NIN ARASINDA BULUNDUĞU
6 ÜNLÜYE 4 YIL 2 AY HAPİS
Oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün, Hüseyin Orçun Benli, DJ Nuri Kösem ve menajer Ayşe Selin Borankay da “Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 4 yıl 2’şer ay hapis cezasına ve 80’er lira adli para cezasına çarptırıldılar.

Mahkeme, diğer 27 sanık hakkında ise 4 yıldan 18’e yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası verdi. Mahkeme bu bu sanıklar arasında bulunan 6 sanığın ise tutuklanmasına hükmetti.

KARAR KESİNLEŞİRSE ÜNLÜLER CEZAEVİNE GİRECEK…
İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkeme'sinin verdiği karar öncelikle İstinaf ve Bölge Adliye Mahkemeleri'ne gidecek. İstinaf ve Bölge Adliye Mahkemeleri'nin verilen cezaları onaması halinde karar kesinleşmiş olacak ve sanıklar cezalarını çekmek üzere hapse girecek. İstinaf ve Bölge Adliye Mahkemeleri'nin cezayı bozması halinde ise dava yeniden görülecek. 5 yılın üstünde hapis cezası alanların ise Yargıtay'a itiraz yolu da bulunuyor.

NEDEN DAVA AÇILMIŞTI?
İstanbul Narkotik Polisi, 2013 yılının Ocak ayında yaptığı operasyonda aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve şarkıcı Cenk Eren’i “uyuşturucu temin etmek” suçundan gözaltına almıştı.

Bir süre karakolda kalan Gizem Karaca, Cenk Eren ve Çağatay Ulusoy daha sonra serbest bırakılmıştı. ‘Uyuşturucu madde kullanmak ve temin etmek’ suçunda dava açılan ünlü oyuncular mahkemeye çıkıp ifade vermişti.

KİMSEYE UYUŞTURUCU TEMİN ETMEDİM
İlk ifadesinde kimseye uyuşturucu temin etmediğini belirten Çağatay Ulusoy, “Bizim camiada birçok kişi esrar içiyor. O dönemde Emir'in Yolu dizisinde oynuyordum. Psikolojik ve ruhen sıkıntılı bir dönemdeydim. Daha fazla içmeye başladım, kimseye uyuşturucu temin etmedim” savunmasını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler