Çankırı Cumhuriyet Basşavcısı Aldemir Yargıtay'a

Çankırı Cumhuriyet Basşavcısı Aldemir Yargıtay'a

16 Nisan referandumunun ardından yapısı değişen ve üyeleri partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve TBMM'nin atadığı Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), ilk kararnamesini bu gece yayımladı.

780 kişilik yaz kararnamesi hazırlayan HSK; yargıda "kıyım" yaptı. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çatı iddianameyi hazırlayan ve FETÖ'nün TSK'yi ele geçirmesinde iktidarın sorumluluğuna işaret eden Ankara Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen, Yargıtay Savcılığı'na sürüldü.

Başkanı Mustafa Karadağ'ı daha önce Ankara'dan Şanlıurfa'ya gönderen HSK; Yargıçlar Sendikası üyeleri Nuh Hüseyin Köse'yi İstanbul'dan Kayseri'ye, İstanbul Hakimi Mustafa Bağarkası'nı Ordu'ya, Sevgi Övüç'ü Antalya'dan Mardin'e atadı. Soma davasına bakan Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Aytaç Ballı da görev yeri değiştirilenler arasında. Ballı’nın yeni görevi İzmir Hâkimliği’nde olacak.

HSK, kararnameyi şu ifadelerle duyurdu:

"2017 yılı yaz kararnamesine ilişkin çalışmalar, 03 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır. Meslektaşlarımızın görev yerlerinden ayrılmalarına ilişkin tebligatlar daha önce ilân edilen takvim doğrultusunda gönderilecektir.

"Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 10 Temmuz 2017 tarihi mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından “Atanma Talep Formu”nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır.

"Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımızın ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz."

BAŞSAVCI ALDEMİR YARGITAY CUMHURİYET SAVCILIGI'NA
Başsavcı Hüsnü Aldemir'den boşalan Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak atandı.

Çankırı'da görev yapan hakimler Zerrin Sağlık Baran ve Yılmaz Baran Kayseri Hakimliğine atanırken Yargıtay Tetkik Hakimi Dilek Demirel Çankırı Hakimliğine atandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler