Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş göreve başladı

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş göreve başladı

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş dün Çankırı'ya gelerek göreve başladı.

Mersin'in Akdeniz İlçesi Kaymakamı iken, İçişleri Bakanlığı tarafından geçen 2016  yılının Aralık  ayı içinde HDP’li Akdeniz Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Hamdi Bilge Aktaş, önce Samsun’un Atakum ilçesine kaymakam olarak atandı. Ancak bu atamadan birkaç gün sonra yayımlanan Bakanlar Kurulu kararnamesi ile sürpriz bir şekilde Çankırı’ya Vali olarak atandı.

HDP’li belediye başkanlarının görevlerini kötüye kullanarak iflasın eşiğine getirdiği belediyelere İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum olarak atanan Aktaş 6 ay gibi kısa bir sürede ilçede yol, atyapı ve temizlik atılımı yapmıştı.

Akdeniz Belediyesi'ni 16 Aralık 2016’da 7 milyon lira civarında borçla devralan Aktaş 6 ay gibi kısa bir sürede mevcut borcu sıfırladığı gibi Belediye bütçesini 2017’nin ilk 5 ayında 5 milyon 428 bin 472 lira kara geçirmişti.

İLK MESAJ: HALKIN ARASINA KARIŞACAĞIM
Valilik önünde çiçek takdim edilen Vali Aktaş, kendisini karşılamaya gelenlerle tokalaşarak tanıştı. Tanışmanın ardından Valilik önünde toplu fotoğraf çektiren Vali Hamdi Bilge Aktaş, makamına geçerek görevine başladı. Makamında kısa bir konuşma yapan Aktaş, hep birlikte Çankırı için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, “Hizmet bayrağını devraldık. Bizler de sonrakilere devredeceğiz. Burada olduğumuz süre içerisinde tek derdimiz var; Çankırı halkına hizmet edebilmek. Başka da bir kaygımız yok. Çankırı halkına, hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.
 
Vali Aktaş konuşmasından sonra göreve başlama yazısını imzalayarak resmi olarak görevine başlamış oldu. Aktaş, kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler