Çankırı'nın 'boş' vekili gazetecilerden kaçmaya devam ediyor!

Çankırı'nın 'boş' vekili gazetecilerden kaçmaya devam ediyor!

AK Parti Çankırı 1. sıra adayı M. Emin Akbaşoğlu'na seçmenin gösterdiği 'ithal vekil' tepkisi artarak devam ederken, durumdan haberdar olan vekil adayının gazetecilerden köşe bucak kaçması da hız kesmiyor!

AK Parti Çankırı milletvekili ve 24 Haziran seçimlerinde de liste başı olan M. Emin Akbaşoğlu ile ilgili 'ithal' ve de 'boş' vekil (!) tartışmaları seçmen bazında giderek yoğunlaşırken, kendisinin de gazeteciler yerine matbaacılara sığınması da merakla izleniyor!

AK PARTİ TABANININ TEPKİSİ DİNMEDİ!
24 Haziran seçimlerine sayılı saatler kala AK Parti 1. sıra adayı M. Emin Akbaşoğlu'na kendi parti tabanı dahil Çankırılı seçmenin tepkisi dinmedi! Propaganda döneminin başladığı ilk günden itibaren "Şampiyon Çankırı" (!) gibi absürd bir sloganla seçim kampanyası yürütmeye çalışan Akbaşoğlu'nun, şehir merkezi başta olmak üzere ziyaret ettiği ilçe ve köylerde gördüğü olumsuz tepkiler bugüne kadar hız kesmedi. AK Parti'nin 2. sıra adayı Salim Çivitcioğlu'nu yanından eksik etmeyen Akbaşoğlu tek başına bir köye ya da mahalleye gitmekten korktuğunu da gözler önüne serdi!

AK PARTİLİ SEÇMEN ÇANKIRILI ADAY PEŞİNDE!
AK Parti'nin Çankırı 1. sıra adayı ve 5 aylık 25. Dönem ile süresini tamamlayamayan 26. Dönem Çankırı milletvekili M. Emin Akbaşoğlu'nun geride bıraktığı yaklaşık 5 yıllık milletvekilliği sürecinde de gözlemlediğimiz "etliye sütlüye dokunmayan", "Çankırı'nın gündemiyle ilgili söz söylemeyen", vatandaş arasında "sinek" lakabı takılmış bir ismin 27. Dönem TBMM'de görev yapacak olması sandığa gidecek seçmenleri hayli zorlamakta.

AK Parti'nin Çankırı'daki bilinen gücü ortadayken yaşanan bu durum başta partililerin "Listenin başına Çankırı Merkez'den konulacak isim yokmuydu da, bize böylesi bir ismi dayatıyorlar? AK Parti tabanı ne zamana kadar böylesi isimleri seçmek zorunda kalacak? Gözümüzü kapatarak, yüreğimize taş basarak partimize oy vereceğiz!" derken, çok sayıda partili de "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a oy verirken milletvekili seçiminde oyumu Çankırılı adaylardan yana kullanacağım" cümlesini de kuruyor.

YEREL MEDYA İLE BULUŞTU LAKİN 2 KAREDEN 1'İNDE YOK!

akp-gazeteciler-akbasoglu-resim-06.jpg

M. Emin Akbaşoğlu, Çankırı AK Parti İl binasında, yerel medya temsilcileri ile düzenlenen toplantının açılışında katılımcılarla birlikte. Lakin aynı toplantının sosyal medyada yapılan duyurusunda kullanılan ikinci fotoğrafta yok! Seçim süresince gazetecilerle hiç mi hiç yan yana gelmeyen Akbaşoğlu'nun ilk kez bir basın toplantısında boy göstermesi şaşkınlıkla karşılanırken, toplantıyı tamamlayamamış olması da bizler adına hiç mi hiç şaşırtıcı olmadı! 

bos-vekil-kacak-akp-akbasoglu-resim-06.jpg

MATBAACILARI ZİYARETİ BIRAK DA GERÇEK GAZETECİLERİN KARŞISINA ÇIK!
TABİİ Kİ YÜREĞİN YETİYORSA...
AK Parti Çankırı İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen yukarıdaki toplantı öncesi liste 1. sıra adayı M. Emin Akbaşoğlu, gazetelerin bürolarını da ziyaret etti. Ziyaretin birincil amacı bugün gerçekleştirilecek 'yürüyüş' öncesi gazetelerin birinci sayfasında yer kapmak! İkinci amacı da kendisinin ne kadar 'dolu' (!) milletvekili olduğunu anlatmak!

Gazete ziyaretleriyle ilgili edindiğimiz bilgilere göre; 'boş vekil' Akbaşoğlu, gazete sahiplerine kendisinin aslında 'dolu mu dolu' bir vekil olduğunu, "... bazı internet sitelerinde şahsımla ilgili yapılan 'boş vekil' eleştirilerini ciddiye almadığını ve bu yüzden onlara cevap vermiyorum" şeklinde benzer cümlelerle arkamızdan ileri-geri konuşmuş! Ve kendisinin ne kadar dolu olduğu ile ilgili örnekleri de sıralamış! Ve sonunda da bizleri de 'çok önemsemediğini' ifade buyurmuş!

Sayın Vekil, pardon 'boş vekil' bizim arkamızdan konuşsun... İstediğini söylemekte serbest! Tıpkı benzerleri gibi davranlara verdiğimiz avansı kendisine fazlasıyla vermekte tereddüt etmeyiz! Lakin şunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim;

- Sözcü18 tüm olumsuz imkanlarına ve kendisine yapılan her türlü baskıya karşın 'gazetecilik' yapmayı olmazsa olmazı kabul etmiş ve yayına girdiği ilk günden itibaren bugüne kadar bu ilkesinden tek bir an dahi vazgeçmemiştir. 

Sayın 'boşvekil'e öncelikli olarak nacizane tavsiyemiz 'gazeteci' (!) ile 'matbaacı'yı ayırabilecek kadar bilgi birikimi eksikliğini Google'dan tamamlaması ve sonrasında yakasında taşıdığı ve önümüzdeki dönemde de taşıyacağı rozetin hakkını bizlere değil, Çankırı halkına vermeyi becerebilmesidir!

Bizler, ne başkanlar (!) ne vekiller (!) gördük... Hepsi geldiler ve gözlerinin (!) ardına baka baka kayboldular!

Bir kez daha haykırmakta beis görmüyoruz sayın 'Boş Vekil' !!!

Bilmelisin ki 'Kral çıplak'... Hem de çırılçıplak!!!

Vedat BEKİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler