Cizre'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Cizre'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

İkinci bir emre kadar ilçede sokağa çıkma yasağı konuldu.

Şırnak Valiliği yaptığı açıklamayla Cizre’de bugün saat 20.00’den başlayarak ikinci bir talimata kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Valilikten yapılan açıklamada, PKK mensuplarının yakalanması ve halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı il idaresi kanunun 11/c maddesi gereğince Cizre ilçesinde 04 Eylül 2015 tarihinde saat 20.00’den geçerli olmak üzere ikinci bir talimata kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu. Ayrıca edilen bilgilere göre Cizre’de askerin sokağa indiği ve telefon ve internet hatlarının sağlıklı çalışmadığı, sık sık kesildiği belirtildi.  (İLKHA)

BİR VATANDAŞ YAŞAMINI YİTİRDİ
Akşam saatlerinde ilçe merkezinde polisin yaptığı müdahale sonrasında Lokman Süre isimli bir vatandaşın yaralandığı, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ancak sonrasında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANI: 2 ÖLÜ VAR

Cizre Belediye Başkanı DBP’li Leyla İmret, PKK çizgisinde yurt dışından yayın yapan bir televizyon kanalına bağlanarak yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağını protesto için sokağa çıkanlara polisin müdahale ettiğini ve yoğun çatışmaların olduğunu söyledi.

Telefonlar kesik olduğu için mahallelerden haber alamadıklarını söyleyen İmret, "Bu çatışmalarda maalesef 2 kişinin öldüğü bilgisini aldık. Birçok yaralı var" dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ise ilçeye gitmek istediklerini, ancak önlerinin kesildiğini söyledi. Şırnak Valisi ve Cizre Kaymakamı’na ulaşmaya çalıştıklarını belirten Leyla Birlik, "Savaş hali alınmış durumda. Özel Harekat polislerine askerler de destek veriyor. İlçe tamamen sarılmış durumda" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler