Cumhurbaşkanı Erdoğan Ata'nın huzurunda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ata'nın huzurunda

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84'üncü yılında ülkenin 81 ilinde törenlerle anılıyor. Atatürk için ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi.

CUMHURBAŞKANI ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti.

Anıtkabir’deki törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar yer aldı.

Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk’ün mozolesine bıraktı. Atatürk’ün 84 yıl önce vefat ettiği saat olan 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

RAHMETLE YAD EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Zatı alinizi, kahraman silah arkadaşlarınız ve canları pahasına istiklalimize sahip çıkan aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni 85 milyon olarak Türkiye Yüzyılı ile hazırlıyoruz. Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürene kadar çalışacak, saldırılar karşısında yılmayacağız."

Erdoğan’ın sosyal medya hesabından Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te yapılan paylaşımda ise şu ifadeler yer aldı:

"İstiklal mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal’i ebediyete irtihalinin 84. yılında saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler