DBP’li belediyelere operasyon

DBP’li belediyelere operasyon

DBP'li Siirt ve Tunceli Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. Operasyonda Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ile Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul gözaltına alındı.

Siirt ve Tunceli’de yürütülen bir soruşturma kapsamında iki belediyeye operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aramalar yapılırken, Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ile Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul gözaltına alındı.

İLK OPERASYON HABERİ SİİRT’TEN
Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, bugün sabah saat 06.05 sıralarında belediye binasına gelen Siirt Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele ekipleri, belediye binasında sıkı güvenlik önlemleri aldıktan sonra bina içerisine girdi. Giriş ve çıkışlara da izin vermeyen polis bilişim ve inceleme ekipleri de belediye binası içerisinde arama başlattı. Belediye birimlerinde inceleme yapan polis, bilgisayar hard disklerine de incelenmek üzere el koydu.Öte yandan Siirt Belediyesi’nin DBP’li Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan’ın Yeni Mahalle Elit Sitesi’ndeki evine da aynı saatlerde baskın düzenleyen polis, burada yapılan aramadan sonra gözaltına alındı.Polisin belediyede aldığı sıkı güvenlik önlemleri ve aramalar devam ediyor.

TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI DA GÖZALTINDA
Tunceli Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında DBP’li Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul evinde yapılan aramadan sonra gözaltına alınırken eş başkan Nurhayat Altun’ un da evinde aramaların sürdüğü belirtildi. Aynı soruşturma kapsamında EMEP il Başkanı Mustafa Taşkale de gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler