Diyanet: Kadını yüzüne vurmadan dövebilirsin

Diyanet: Kadını yüzüne vurmadan dövebilirsin

Diyanet’in internet sitesinde, “Kocanın hanımını dövme yetkisi var mıdır” sorusuna verilen yanıt ‘pes’ dedirtti.

TÜRKİYE'de şiddete maruz bırakılan her 10 kişiden 8’i kadın, yüzde 73’ü evli. Faillerin yüzde 90’ı erkek. Yüzde 63’ü eş, yüzde 21’i ise aile üyesi. Son 10 yılda 4 bin 197 kadın öldürüldü.

Türkiye’nin gerçeği bu iken Diyanet şiddete yeşil ışık yakan bir fetva yayınladı. "Fıkıh kitaplarında dövmenin kadına zarar vermemesi, iz bırakmaması, yüze vurulmaması gerektiği ifade edilmiştir" denildi.

Daha önce de AKP Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir, kadının hafifçe dövülüp korkutulabileceğini söylemiş ve tepki çekmişti. Diyanet’in internet sitesinde yayınlanan Aile ve Dini Rehberlik bölümünde, sıkça sorulan sorulara yanıt verildi. "Bir kocanın hanımını dövme yetkisi var mıdır" sorusuna, Diyanet’in sitesinde şu cevap verildi:

"Fıkıh kitaplarında dövmenin kadına zarar vermemesi, iz bırakmaması, yüze vurulmaması gerektiği ifade edilmiştir. Ancak ayette zikredilen son seçenek istisnai bir uyarı ve tedbirdir. Böyle bir tedbirin fayda vermeyeceği, tam tersine zarar getireceği bilinen durumlarda kesinlikle bu seçeneğe başvurulmamalıdır."

TARTIŞMALI AÇIKLAMALAR

Diyanet’in son yıllarda "Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil, Telefon, faks, SMS ve internet ile de eşten boşanılır, Eşlerden birinin zina etmesi bu fiili helal görmedikçe nikâha zarar vermez. Kişi, karısının ölümü veya onu boşaması halinde karısının kız kardeşi, teyzesi ya da halası ile evlenebilir. Sol elle şeytanlar yemek yer. Kadının çalışması eşinin iznine tabidir" gibi fetvalar da vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler