Erdoğan hızlı trenle Eskişehirde

Erdoğan hızlı trenle Eskişehir'de

Başbakan Erdoğan, yüksek hızlı trenle Eskişehir'e gitti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir programı dolayısıyla Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Yüksek Hızlı Trenle Eskişehir'e gitti.

Erdoğan, Eskişehir Garı'nda Eskişehir-Konya Yüksek Hızlı Treni'nin hizmete alım törenine, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısına ve sonrasında Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti programına katılacak.
 
GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE
Bu arada, trenin hareketi öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kimyasal, biyolojik, radyolojik gaz ölçüm ekibi trende arama yaptı. Ekipler, Başbakan Erdoğan'ın bineceği vagonda ellerindeki cihazlarla gaz ölçümü yaptı.
 
ERDOĞAN NİSAN'DA GAZZE'YE GİDİYOR
İsrail'in Mavi Marmara baskınından dolayı özür dilemesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yüksek hızlı trenle Eskişehir'e giderken konuştu. Erdoğan açıklamasında, "Özür beyanı bizim istediğimiz gibi gerçekleşti. Bu süreçte ambargoyla ilgili yasak da kalktı. Ben Netanyahu ile konuşurken Obama da yanındaydı. Dikleşmeye gitmeden süreç sonlandı. Uygulama hızlı yürürse sağlıklı yol alırız. Davalardan vazgeçmek henüz söz konusu değil." dedi.
 
ERDOĞAN NİSAN'DA GAZZE'YE GİDECEK
İsrail'in özür dilemesinin ardından Gazze'deki ambargo da kaldırılıyor. Bu gelişmeyle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'ye gitmesi bekleniyordu. Süreç ile ilgili ilk kez konuşan Başbakan "Bu ay içerisinde, nisan ayı içerisinde benim bir Gazze ziyaretim olabilir. Temennim odur ki bu sürece aklıselim hakim olsun" dedi.
 
ERDOĞAN'IN ZİYARETİNİ İLK FİLİSTİN BAŞBAKANI DUYURDU
Bu gelişmelerin ardından Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Erdoğan'ın çok yakında Gazze'yi ziyaret edeceğini duyurmıştu.
 
19634573.jpg
 
ESKİŞEHİR - KONYA HATTI TÖRENLE HİZMETE GİRDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir-Konya Yüksek Hızlı Treni hattını hizmete açtı. Başbakan, İstanbul-Ankara hızlı tren seferlerinin de 29 Ekim cumhuriyet kutlamaları sırasında başlayacağını da açıkladı.
 
Başbakan Erdoğan, Ankara-İstanbul YHT hattının açılış tarihi ile ilgili şunları söyledi:
 
"Yüksek Hızlı Tren ile Ankara'yı Eskişehir'e bağlayacağımızı söylediğimizde birileri bunu ham hayal olmakla suçladı. Konya'ya da hızlı tren hattı döşeyeceğimizi söyledik. Birileri buna da inanmamıştı.
 
İstanbul-Ankara hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? 29 Ekim cumhuriyet kutlamaları ile birlikte Marmaray ile birlikte İstanbul'da açıyoruz…"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler