Eşi, sevgilisi ve kuzeniyle 1 milyon liralık hırsızlık yaptı

Eşi, sevgilisi ve kuzeniyle 1 milyon liralık hırsızlık yaptı

Bursa'da yaşanan aile boyu vurgun olayı bu kadarına pes dedirtti. Resmi ve dini nikahlı iki eşiyle bir evi hedef alan hırsızlar 1 milyon TL’lik ziynet eşyalarıyla kayıplara karıştı. Bursa polisi yüzlerce kamera görüntüsünü izleyerek soyguncuları yakaladı.

BURSA'nın Osmangazi ilçesinde 1 Aralık'ta bir evden 1 milyon lira değerinde para ve ziynet eşyası çalındı. İhbarın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, üç eve daha girildiğini öğrendikleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, binaya giriş ve çıkışlarını belirledikleri şüphelilerin izini Sanayi Caddesi'nde kaybetti. Güzergahtan geçen taksi, minibüs ve otobüslerin güvenlik kameralarını da inceleyen ekipler, taksiye binen şüphelilerin Bursa Şehir Hastanesi'ne gittiğini ve güvenlik kamerası olmayan noktada araçtan indiklerini belirledi.

ARAÇ İÇİ KAMERASINDAN TESPİT EDİLDİLER

Güzergahta sefer düzenleyen belediye otobüslerinin araç içi kameralarından, otomobile bindikleri görülen şüphelilerin, yaklaşık 100 araç içi ve güvenlik kamerası incelenip, plakası tespit edilen otomobille Osmaniye'ye gittiği tespit edildi.

Teknik ve fiziki takiple şüphelilerden dördünün Osmaniye'de, birinin de Ankara'da olduğu belirlendi. Ekipler, 9 Aralık'ta Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimatla her iki ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla Orhan T., Sıla T. ve Burcu Ç.'yi Osmaniye'de, Murat T.'yi ise Ankara'da gözaltına aldı. Bir şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.

TAKSİYLE HIRSIZLIĞA GİTMİŞLER

Öte yandan şüphelilerin Bursa'ya geldikleri otomobili, güvenlik kameralarının olmadığı yere park edip, hırsızlık yaptıkları adrese taksiyle gittikleri; Orhan T.'nin Sıla T. ile resmi nikahla evli olduğu, Burcu Ç. ile birlikte yaşadığı, Murat T.'nin ise amcasının oğlu olduğu öğrenildi. Bursa'ya getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler