Ethem Sarısülükün cenazesinde gerginlik

Ethem Sarısülük'ün cenazesinde gerginlik

Ankara'da polis yolu kapattı...

Gezi Parkı protestolarının Ankara ayağında polis kurşunuyla kafasından vurularak hayatını kaybeden Ostim işçisi Ethem Sarısülük , bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenaze, Kızılay'da Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yere götürülmeye çalışılırken, konvoy Çevik Kuvvet ve Jandarma Ekipleri’nin engeliyle karşılaştı. 
 
bm3zixxccaiiqgl-001.jpg
 
Ethem’in cenezasi saat 11.00 sıralarında Batıkent’teki Cemevi’nden alınarak konvoy eşliğinde Kızılay’daki vurulduğu yere götürülmek üzere yola çıkarıldı. Batıkent’in İstanbul yoluna çıkış noktasında konvoy, Çevik Kuvvet ve Jandarma Ekipleri’nin engeliyle karşılaştı. TOMA aracı ve çok sayıda Çevik Kuvvet ve Jandarma’nın önlem aldığı noktada, konvoyun sorumluluğunu üstlenenler Çevik Kuvvet Amiri ile yolun açılması konusunda konuşmaya başladı. Aralarında geçen diyalogda Çevik Kuvvet Amiri “Cenazenin oraya gitmesi halinde olası bir taşkınlıkta ciddi sorunlar yaşabiliriz. Cenazenizi burada bırakın, orada anmanızı yapabilirsiniz” dediler. Ethem’in cenazesini Kızılay’a götürmek isteyenler ise bütün önlemlerin alındığını, herhangi bir taşkınlık olmayacağını, kendilerinin ve Kızılay’daki sendikaların bütün sorumluluğu üstlendiğini söyledi.
 
ethemsarisuluk-sozcu-resim-06-001.jpg
 
Polis engeli Kızılay'da da sürüyor
Ethem için Kızılay’da polis kurşunuyla vurulduğu yerde toplanan vatandaşları dağıtmak isteyen polis biber gazı kullandı. Biber gazının etkilerinden kurtulmak isteyenler YKM'ye sığındı.
 
bm3zafbciaaqphu.jpg
 
KIZILAY'DA MÜDAHALE
Gezi Parkı protestosunda hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ü Kızılay Meydanı'nda anmak için toplanan gruba Atatürk Bulvarı ve GMK Bulvarı'nda polis müdahale etti. Kızılay Meydanı'nda toplanan gruplar Atatürk Bulvarı ve GMK Bulvarı'nı trafiğe kapattı. Polisin uyarına rağmen eylemi sürdüren gruba TOMA'lar ile tazyikli su ve gözyaşrtıcısı gaz ile müdahale edildi. Polisin müdahalesi devam ediyor...
 
ANKARA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
Ankara'da, başta Kızılay Meydanı olmak üzere ana caddelerde herhangi bir gerekçeyle eylem yapılmasının yasal olarak mümkün olmadığı bildirildi. Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı dernek ve kuruluşlar ile resmi niteliği bulunmayan oluşumlarca Kızılay Meydanı ile ana caddelerde kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleneceğinin öğrenildiği belirtildi. 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümleri uyarınca, Ankara'da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerlerin önceden belirlenerek ilan edildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlara yer verildi: "Kanunların açık hükümleri karşısında, başta Kızılay Meydanı olmak üzere ana caddelerde gerekçesi ne olursa olsun hiçbir eylemin gerçekleştirilmesi yasal olarak mümkün değildir. Bu duruma göre, Ankara'da bugün bazı dernek ve kuruluşlar ile resmi niteliği bulunmayan oluşumlar tarafından organize edileceği öğrenilen eylem, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na açıkça aykırıdır." Anayasa ve Kanunların açık olarak yasakladığı durum, tutum ve eylemlerin demokrasinin güvencesi altında olamayacağı ve Ankara'da kanunsuz eylemlerin gerekçesi ne olursa olsun kabul edilemeyeceği vurgulanarak, "Bu yasal olmayan eyleme tevessül edilmesi halinde, meydana gelebilecek her türlü olaylardan ve doğabilecek zararlardan, organize edenler ile söz konusu eyleme katılanların sorumlu olacağı, kanunsuz eylemin güvenlik güçleri tarafından engelleneceği ve eylemi organize edenler ile katılanlar hakkında da gerekli yasal işlemlerin yapılacağı" uyarısında bulunuldu.
 
Çorum’da toprağa verilecek
Anma törenleri daha sonra Ethem’in Batıkent’teki evinin önünde ve Cemevi’nde devam edecek. Daha sonra Ethem Sarısülük’ün cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Çorum’un Sungurlu İlçesinin Beylice Köyüne uğurlanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler