Fenerbahçe 2-3 Trabzonspor

Fenerbahçe 2-3 Trabzonspor

Deplasmanda Fenerbahçe'ye konuk olan Trabzonspor, rakibini mağlup ederek tarihi bir zafere imza attı. Zirvedeki yerini Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'nin, bu sezonki resmi maçlardaki ve Trabzonspor'a karşı evindeki müthiş serileri de sona erdi.

TRENDYOL Süper Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor’u konuk etti. Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup eden Trabzonspor, rakibinin bu sezon resmi maçlardaki 19 maçlık galibiyet serisine son verdi.

Trabzonspor’u galibiyete taşıyan golleri 10. dakikada Paul Onuachu, 46. dakikada Berat Özdemir ve 47. dakikada Nicolas Pepe kaydetti. Fenerbahçe’nin tek golünü 61 ve 90. dakikalarda ikisi de penaltıdan Dusan Tadic kaydetti. Fenerbahçe’de İsmail Yüksek, 78. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla Fenerbahçe’nin bu sezon resmi maçlardaki 19 maçlık galibiyet ve Kadıköy’de rakibine 26 maçtır yenilmezlik serileri sona erdi. Haftaya 30 puanla lider giren Fenerbahçe, koltuğu da 31 puanlı Galatasaray’a kaptırdı. Trabzonspor ise puanını 19’a yükseltti.

26 YIL SONRA TARİHİ GALİBİYET

Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında 26 yıl sonra Kadıköy galip gelmeyi başardı. Bordo-mavililer, Kadıköy'den son olarak 1997-98 sezonunun 3. haftasında oynanan lig müsabakasında sahadan 3-1 galip ayrılmıştı. Sonrasında oynanan 25 karşılaşmada sahadan 13 mağlubiyet ve 12 beraberlikle ayrılan bordo-mavililer, 26 yıl sonra rakibini deplasmanda mağlup etti.

MÜTHİŞ SERİ SONA ERDİ

Sezona müthiş bir başlangıç yapan Fenerbahçe’nin resmi karşılaşmalardaki 19 maçlık galibiyet serisi Trabzonspor karşısında sona erdi. Ligde ve Avrupa'da bu sezon çıktığı 19 maçtan da galibiyetle ayrılmayı başaran Fenerbahçe, 20 maçta karşılaştığı Trabzonspor’a mağlup olarak serisini devam ettiremedi.

TRABZONSPOR İLK GOLÜ ERKEN BULDU

Fenerbahçe’nin baskılı başladığı mücadelede ilk golü Trabzonspor buldu. Edin Visca’nın sol kanattan taşıdığı topta yaptığı ortaya bomboş durumda iyi yükselen Onuachu, topu ağlara gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı bu golle 1-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI PEŞ PEŞE GOLLERLE BAŞLADI

Trabzonspor, ikinci yarının hemen başında bulduğu golle farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan ceza sahasına yapılan ortayı Fenerbahçe savunması uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza sahası dışında Berat’ın gelişine yaptığı vuruş ağlarla buluştu.

Samet Akaydin’ın kaptırdığı top sonrası fark üçe çıktı. Presle kazanılan top sonrası soldan ceza sahasına giren Abdülkadir Ömür’ün çevirdiği topa Pepe, gelişine yaptığı vuruşla takımının üçüncü golünü kaydetti.

PENALTIYI KAZANDIRDI, GOLE ÇEVİRDİ

Farkı azaltmaya çalışan Fenerbahçe, Tadic’in penaltısı ile golü buldu. Tadic ile Mehmet Can arasındaki mücadele sonrası hakem Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Tadic, Uğurcan’ı ve topu ayrı köşelere göndererek farkı ikiye indirdi.

Fenerbahçe’de İsmail Yüksek, Trezeguet’ye yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

PENALTI TEKRARLANDI

10 kişi kalan Fenerbahçe, son dakikada bir penaltı daha kazandı. Mehmet Can’ın Crespo’ya yaptığı faul sonrası kazanılan penaltıda topun başına bir kez daha Tadic geçti. Tadic’in kullandığı penaltıda top direkten döndü. Ancak Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısı sonrası hakem Zorbay Küçük, penaltının tekrarlanmasını istedi. Tadic, bu kez topu ağlara göndererek farkı bire indirdi.

Trabzonspor’un uzatma dakikalarında Enis Destan ile bulduğu gol, VAR uyarısı sonrası hakem Zorbay Küçük tarafından pası veren Trezeguet’nin faul yaptığı gerekçesiyle iptal edildi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 3-2 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Trendyol Süper Lig'de günün sonuçları:
İstanbulspor 2-4 Pendikspor
Samsunspor 2-1 Hatayspor

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Çorum FK 2-3 Keçiörengücü
Gençlerbirliği 0-0 Boluspor
Göztepe 0-1 Kocaelispor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler