Fenerbahçe Antalya’da zor da olsa kazandı

Fenerbahçe Antalya’da zor da olsa kazandı

Fenerbahçe, Antalyaspor deplasmanında 2-1 kazanarak derbi öncesi maç fazlasıyla liderliğe oturdu. 3 golün çıktığı maçta geriden gelen Fenerbahçe 3 puanı alırken maça direkten dönen toplar ve iptal edilen goller damga vurdu.

SÜPER Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe deplasmanda karşılaştığı Fraport TAV Antalyaspor’u 2-1 mağlup etti.

Sarı lacivertliler zorlu deplasmanda 1-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle 3 puana uzandı ve maç fazlasıyla liderliği aldı.

Geçtiğimiz hafta Hatayspor’u 4-0 mağlup eden Fenerbahçe derbi öncesi son deplasmanında da zorlanmasına rağmen sürprize izin vermedi.

3 TOP DİREKTEN DÖNDÜ

Antalyaspor 14. dakikada Haji Wright’ın golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe beraberlik şansını 2 topunun direkten dönmesiyle kaçırdı ve soyunma odasına geride girdi.

İkinci yarıya etkili başlayan Fenerbahçe’nin formda golcüsü Michy Batshuayi 55. dakikada maça dengeyi getiren golü attı.

VAR’LA GELEN PENALTI KARARI

61'inci dakikada Antalyaspor ceza sahasında Güray Vural’ın eline çarpan top nedeniyle VAR kontrolü gerçekleştirildi ve hakem Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi.

Penaltıda beyaz noktaya gelen Batshuayi kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak Fenerbahçe’yi öne geçirdi.

Fenerbahçe dakikalar sonra Rossi ile bir gol daha buldu ancak pozisyon öncesi Batshuayi’nin penaltısı tespit edildi ve gol geçersiz sayıldı.

ANTALYASPOR’UN GOLÜ İPTAL EDİLDİ

Antalyaspor kalan dakikalarda Haji Wright’ın direkten dönen bir kafa vuruşuyla beraberlik şansını kaçırdı.

90+8’de Antalyaspor’un attığı gol ofsayt nedeniyle sayılmadı.

Mücadeleyi 2-1 kazanan Fenerbahçe puanını 35’e çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Antalyaspor ise 16 puanda kaldı.

Ligde gelecek hafta Fenerbahçe Kadıköy’de ezeli rakibi Galatasaray’ı ağırlayacak, Antalyaspor ise deplasmanda Hatayspor ile karşı karşıya gelecek.

Süper Lig'in gündün oynanan diğer karşılaşmasında;

Ümraniyespor 2-2 Hatayspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler