Fuatavni'ye bilgi aktardığı iddiasıyla tutuklanan mühendis ölü bulundu

Fuatavni'ye bilgi aktardığı iddiasıyla tutuklanan mühendis ölü bulundu

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında örgütün sosyal medya hesaplarından 'Fuatavni’ye bilgi aktardıkları iddiasıyla tutuklanan İstihbarat Daire Başkanlığı’nda (İDB) görevli mühendislerden Burak Açıkalın, cezaevinde ölü bulun

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında İstihbarat Daire Başkanlığı’nda (İDB) görevli mühendislerden Burak Açıkalın tutuklanarak cezaevine konulmuştu. MİT’in 20 bin kişilik FETÖ’cü listesini örgüte sızdırdığı iddia edilen Açıkalın, darbe girişimi sırasında İDB yakınlarında yakalanmıştı. Açıkalın, tutuklu bulunduğu Kırıkkale Cezaevi’nde intihar ederek hayatına son verdi.

"ABİLERİN TALİMATIYLA VERİLERİ GETİRMESİNİ İSTEDİM"
Tutuklanan Başbakanlık veri uzmanı Mustafa Koçyiğit de ifadesinde, bir Cemaat abisinin aracılığıyla İDB’de çalışan mühendislerle tanıştığını belirterek, “Abilerin talimatıyla mühendislerden İDB’deki işimize yarayacak verileri getirmelerini istedim. Burak ve Haşim bu verileri getirmeye başladılar. MİT’in İDB’ye bildirdiği 20 bin kişilik paralel yapılanmaya ilişkin listeyi de böyle temin ettik” demişti.

FETÖ’cü darbe girişimi sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanlığı’na giden ve önceki makamlarına oturmaya çalışan eski emniyet müdürleri Lokman Kırcılı, Gürsel Aktepe ve Zeki Taşkın ile İstihbarat Daire Başkanlığı personeli Burak Açıkalın ve Haşim Türker gözaltına alınmış, bu şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Açıkalın’ın savcılık sorgusu, 'Fuatavni' isimli Twitter hesabına bilgi aktaran isimlerin deşifre edilmesinde önemli rol oynamıştı.

MİT’İN LİSTESİNİ MAİL ATTI İDDİASI
Fuatavni’ye bilgi sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan ve itirafçı olan Mustafa Koçyiğit ise ifadesinde Açıkalın için şunları söylemişti: “Selman Abi’nin verdiği talimatlar doğrultusunda İDB’de çalışan Burak isimli şahısla irtibat kurup aldığımız talimatları yerine getirmeye başladık. Selman Abi son görüşmemizde beni emniyetin Ankara imamı Selahattin’e devretti. Selahattin’in talimatıyla mühendislerden İDB’deki işimize yarayacak verileri getirmelerini istedim. Mühendislerden Burak ve Haşim bana bu verileri getirmeye başladı. Bu şahıslar verileri USB, CD ya da hard diskte getiriyor, kimi zaman evlerinde kimi zaman da açık alanda teslim ediyorlardı. MİT’in İDB’ye bildirdiği 20 bin kişilik paralel yapılanmaya ilişkin listeyi de bu mühendisler aracılığıyla temin ettik. Hatırladığım kadarıyla Burak bunu bana mail olarak gönderdi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler