Gazeteci Metin Özkan’ın bir kadının çantasından para aldığı görüntü ortaya çıktı

Gazeteci Metin Özkan’ın bir kadının çantasından para aldığı iddia edilen görüntüler ortaya çıktı. Görüntüler Metin Özkan'a soruldu. Metin Özkan da yayınlanan görüntülerin montaj olduğunu ifade etti.

Gazeteci Metin Özkan’ın skandal görüntüleri ortaya çıktı.

Aralık 2021’de İstanbul Kemerburgaz'da bir restorantta geçtiği öğrenilen olayda Özkan’ın on civarında insanın bulunduğu aynı grubun içerisindeki Ufuk Enginler isimli kadının çantasından para aldığı görülüyor.

Yeniçağ'ın internet sitesinde yer alan habere göre; Özkan’la aynı masada oturan Enginler, restorantın giriş bölümünün olduğu yere çantasını bırakıyor. Metin Özkan, Ufuk Enginler arkasını dönüp gidince çantadan paraları alıp cebine koyuyor. Aldığı paranın ise 700 dolar olduğu iddia edildi.

Aktarılanlara göre, parasının çantada olmadığını anlayan Ufuk Enginler restorantın kameralarının kontrol edilmesini isteyince olayın farkına varıyor.

Kamera kayıtlarının incelendiğini öğrenen Özkan, iddiaya göre Enginler’e parasını yolluyor ama Enginler parayı geri almıyor.

Metin Özkan’ın bunun üzerine daha büyük bir para teklifinde bulunduğu ve Enginler’in bu teklifi de kabul etmeyince tehdide varan sözlere maruz kaldığı ileri sürüldü.

Gazeteci Metin Özkan’ın bir kadının çantasından 700 dolar para aldığı iddia edilen görüntüler Yeniçağ internet sitesi tarafından yayınlandı.

Yapılan haberde Metin Özkan'ın Aralık 2021’de İstanbul Kemerburgaz Göktürk’teki Mastercheff adlı restoranında Ufuk Enginler isimli kadının çantasından 700 dolar para aldığı iddia edildi.

"MONTAJ, İFTİRA"

İddialara ilişkin TELE1’den Esma Yapıcı’ya konuşan Metin Özkan, “Saçma sapan montaj, iftira bir haber. Metin Özkan’ı böyle mi susturacaklar? Avukatlarımız gerekli işlemlere başladılar. Montaj bir görüntü üzerinden ne  olabilir ya? Kolay mı o kadar insan harcamak? Avukatlarım konuyla ilgileniyor” ifadelerini kullandı.

ÇANTASINDAN PARA ALINAN İSİM KONUŞTU

Olayın duyulmasından sonra paranın sahibi Ufuk Enginler, çantasından 700 dolar çalan gazeteci Metin Özkan’dan neden şikayetçi olmadığını, olay günü ve sonrasında neler yaşandığını anlattı.

İşte Ufuk Enginler’in Yeniçağ’a yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar:

"SİYASİ TARAFINDAN ÇEKİNDİM"

"Metin Özkan’dan şikayet olmadım. Biraz siyasi tarafından çekindim, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı olmasından. Allah’a havale ettim. Benim kendisiyle bir tanışıklığım yok. Tesadüfen ortak arkadaşlarımızın olduğu bir masadaydı. CNN’de bir yayına gelmiş galiba. Çıkışta ortak arkadaşlarımız olduğun için aynı masaya oturduk. Ben onu tanımıyorum yani.

"ÇALDIĞI 700 DOLARI GERİ GÖNDERDİ, ALMADIM"

Çantamdan 700 dolar çaldı, sonra geri vermek istedi. Birileri aracılığıyla parayı gönderdi ancak parayı almadım. Ben tamamen Allah’a havale ettim. Benden uzak Allah’a yakın olsun. Hiç ulaşmak istemedim kendisine, benim için büyük bir para değil zaten. O olaydan sonra kendisiyle hiç konuşmadım, görüşmedim.

"METİN ÖZKAN’IN YANINDAKİLERİNİ TANIMIYORUM"

Restoran sahibinin babasını tanıyorum, tesadüfen o akşam o da bizim masamızdaydı. O tanıyor Metin Özkan’ı. Görüntülerde de Metin Özkan’ın yanında bulunanları da tanımıyorum. O gece müzik çalan çocuklar vardı. Muhtemelen onlar. Doğrudan veya dolaylı herhangi bir tehdit almadım."

METİN ÖZKAN’DAN YENİ AÇIKLAMA

Metin Özkan ise sosyal medya hesabı üzerinden yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı. 

Olayı yalanlayan Metin Özkan şunları söyledi:

“İtibar suikastı için basın açıklaması: Meslekte yıllardır gerek sahada gerekse masa başında inandığım değerler üzerine mücadeleler verdim.

Bu mücadelede temel hedefim Ülküme, Devletime ve Hükümetine sadakatle hizmet ve onurlu bir insan olma çabasıydı.

Fakat mesleğimin başından beri sürekli olarak çeşitli çevreler tarafından hedef haline getirildim.

Bu doğrultuda yaptığım açıklamalar, siyasi faaliyetlerim, köşe yazılarım, görüşlerim dolayısıyla hakaret ve tehditlere maruz kaldım.

Hakkımda gerçek dışı haberler yazıldı ve konuşuldu.

Dün olduğu gibi bugün de devletime düşman bazı kirli eller tarafından oluşturulmuş ve kurgulanmış görüntüler siz değerli kamuoyuna sunuldu.

Öncelikle bilmenizi isterim ki olay da görüntüler de bütünü ile yalandır.

Nitekim gerek yurt içi, gerekse yurt dışından Emniyet Müdürlüğüne de vermiş olduğum telefon numaraları ve fake hesaplar üzerinden İtibar Suikastine uğrayacağım yönünde uzun zamandır tehditler almaktayım.

Bugün bazı isimsiz sosyal medya hesapları vasıtası ile medyaya servis edilmiş olan hakkımdaki gerçek dışı görüntüler de aldığım tehditlerin neticesidir.

Değerli Kamuoyu Mensupları: Özellikle kirli amaçlar için tarafımın odak olarak seçildiği bu görüntülerin ne amaçla yapıldığı izlendiği vakit failleri de bulunacaktır.

Faili belli olan suçun sorumluları kurgulanmış görüntüleri servis eden, yorumlayan ve paylaşanlardır.

Tüm sorumlular hakkında yasal süreçleri sonuna kadar takip edeceğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.

Kamuoyuna açıklamamdır; Ben böyle bir kahpeliği bekliyordum. Etrafımda 10 kişi ve onlarca kamera var. Hepimiz ayaktayız. Sözü edilen kadın ise videoda görüldüğü gibi hemen sağ yanımda.

Ve ben bu kadar insanın gözü önünde elimle koymuş gibi çantadan 700 dolar almışım. Ve hemen sonra kadın görünüyor, üstünü giyip gidiyor.

Dedim ya bu kahpeliği bekliyordum. Üç ay önce sahibi de arkadaşım olan o restoranda ben o parayı almışsam kimse neden şikayetçi olmamış? Ve neden susmuşlar bu güne kadar?

Akıl yahu, ben her gün ekranlardayım. Allah aşkına bu kadar göz önünde olan bir insan restoranda o kadar kamera önünde çantadan para mı alır? Ne diyeyim kahpeliğin bu kadarı...

Ama kimse merak etmesin bu kahpeliği yapanlardan yargı önünde hesabı mutlaka sorulacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler