Gözetlemeyin çekiliyoruz

'Gözetlemeyin çekiliyoruz'

Bugün 8 Mayıs... İlk PKK grubu K.Irak'a çekiliyor...

Türkiye'deki iki bin PKK'lı, karakol ve yerleşim yerlerinin yakınından geçmeden K.Irak'a çekilecek. İlk grubun bir haftada Kandil'e ulaşacağını açıklayan PKK yönetimi, çekilme sırasında keşif görevi yapan insansız hava araçlarının (İHA) uçmasını, karakol ve baraj inşaatlarının durdurulmasını istedi.

Kürt sorununa çözüm sürecinde önemli bir aşama bugün başlıyor. PKK, silahlı militanlarını bugünden itibaren Türkiye sınırları dışına çekecek. 
 
PKK’lılar, silahlarıyla birlikte, güvenlik güçlerine görüntü vermemeye çalışarak Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’na çekilecek.
 
PKK’lıların dağlık alanları ve vadileri kullanacağı, karakolların ve yerleşim yerlerinin yakınından geçmemeye özen gösterecekleri belirtiliyor. Herhangi bir çatışma yaşanmaması için güvenlik güçlerine de operasyon emri verilmeyeceği belirtiliyor. 
 
pkk-cekiliyor-sozcu-resim-052.jpg
 
Fırat Haber Ajansı’na açıklama gönderen PKK, "doğa koşullarının engelleyici etkisine rağmen” çekilmenin başlayacağını duyurdu. İlk grupların bir hafta içinde Kandil’e ulaşmasının hedeflendiği belirtilen açıklamada, ateşkes sürecinin başlamasıyla birlikte bölgede karakol ve baraj inşaatlarına hız verildiği, İHA’ların uçuşlarına devam ettiği belirtilerek bu durumun “provokasyon ve çatışmalara zemin sunduğu" savunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler