Güler ve Çağlayan istifa etti

Güler ve Çağlayan istifa etti

Kamuoyunun günlerdir beklediği istifalar nihayet gerçekleşti.

'Büyük Rüşvet' operasyonu kapsamında oğulları tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakanlık görevlerinden istifa etti. Barış Güler ile Kaan Çağlayan, "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek" suçlamasıyla tutuklanmıştı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'Büyük Rüşvet' operasyonu kapsamında tutuklanan oğlu Barış Güler'in evinde çıkan paranın, oğlunun sattığı villanın parası olduğunu iddia etmişti.

Öte yandan Pakistan ziyaretinden dün akşam dönen Başbakan Erdoğan'ın gece saatlerinde Keçiören'deki evinde bazı bakanlarla görüştüğü belirtilmişti.

Çağlayan, bu sabah yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık görevinden ayrıldığını bildirdi.

Zafer Çağlayan, şunları kaydetti:
"17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır. Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım." 

GÜLER'DEN İLK AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Güler, yazılı açıklamasında, 17 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleşen operasyonu "Hükümetimize, partimize, ve ülkemize karşı düzenlenen kirli bir tezgahtır" ifadeleriyle değerlendirdi.

Güler, açıklamasında  şunları kaydetti:
"Oğlumun dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak için bakanlık görevinden affımı Sayın Başbakanımıza aynı gün şifaen arz etmiştim. Söz konusu istifa talebimi 25 Aralık 2013 günü yazılı olarak Başbakanlık makamına sunmuş bulunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler