Hakkaride çatışma

Hakkari'de çatışma

8 asker şehit, 16 asker yaralı.

 

Irak sınırını aşarak gece Türkiye topraklarına sızan PKK'lı teröristler, arasında 10 kilometre mesafe bulunan Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Derecik’teki İç Güvenlik Taburu’nun üs bölgeleri ile Yüksekova’nın Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu’na aynı anda saldırdı. Çıkan çatışmalarda 8 asker şehit olurken 16 asker de yaralandı. 10 PKK'lı ise öldürüldü.
 
Sabaha karşı 05.30 sıralarında gerçekleşen saldırının ardından şiddetli çatışmalar yaşandığı ve çatışmaların halen sürdüğü bildirildi. Bölgeye takviye kuvvetler ve helikopterler sevkedildi. Yaralılar helikopterlerle hastanelere sevkedildi.
 
2007'DE KANLI SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ
 
Dağlıca'da 21 Ekim 2007 günü yine Irak topraklarından sızan PKK’lıları 7 koldan saldırısı üzerine çıkan çatışmalarda 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmıştı. 8 asker de teröristlerce kaçırılmıştı. Çatışmalarda 32 terörist ölü ele geçirilmişti.
 
YARALI ASKERLER TEDAVİ ALTINA ALINDI
 
Hakkari Devlet Hastanesi ve Askeri Hastane’de tedavi altına alınan yaralılardan sağlık durumu ağır olan bir asker, askeri helikopterle Van Jandarma Filo Komutanlığına getirildi. Burada ambulansla alınan yaralı asker, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Hakkari’den helikopterle bazı yaralı askerlerin getirilmesi bekleniyor.
 
HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
 
Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerde Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na, terör örgütü PKK mensuplarınca saldırı girişiminde bulunulduğu kaydedilerek, ''Çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş, 16 askerimiz de yaralanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup ilk belirlemelere göre 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Milletimizin başı sağolsun'' denildi.
 
GENELKURMAY BAŞKANI İLE İKİ KOMUTAN BÖLGEDE
 
Askeri uçakla Van Jandarma Filo Komutanlığına iniş yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, komutanlarla birlikte helikopterle Hakkari’ye gitti. Özel’in saldırının yaşandığı Yeşiltaş bölgesine gittiği öğrenilirken, programı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.
 
ÇATIŞMA BÖLGESİ ATEŞ HATTINA ALINDI
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda 8 askerin şehit olmasının ardından bölgede yoğun helikopter trafiği yaşanıyor.
 
Kuzey Irak topraklarından sızan çok sayıda PKK mensubu, 3 ayrı koldan Yeşiltaş Karakolu'na ağır silahlarla saldırdı. Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, Hakkari ve Yüksekova'daki askeri birliklerden bölgeye helikopterler gönderildi. Geldikleri Kuzey Irak topraklarına doğru kaçan PKK'lılardan 10'u öldürülürken, diğer grubun da etkisiz hale getirilmesi için bölge ateş altına alındı.
 
BAŞBAKANLIK'TA ACİL TERÖR ZİRVESİ
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara'da terör ve cezaevleriyle ilgili bugün öğleden sonra saat 15.00'de bir toplantı yapılacağını söyledi.
 
ERDOĞAN GEZİSİNİ İPTAL ETMEYECEK
 
Arınç ayrıca Meksika'da bulunan Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinin iptalinin sözkonusu olmadığını söyledi. 
 
İÇİŞLERİ BAKANI VE ATALAY BÖLGEYE GİDİYOR
 
Öte yandan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın Hakkari'ye gideceği öğrenildi.
 
200-300 KİŞİLİK GRUP SINIRI GEÇTİ
Sabaha karşı yaşanan çatışma ile ilgili ayrıntılar da netleşmeye başladı. İlk gelen bilgilere göre yaklaşık 200 - 300 kişilik terörist bir grup sınırı geçti ve saldırıyı düzenledi.  Terörist grup gece saat 03:00'da Dağlıca karakoluna saldırırken sabaha karşı saat 05:00'da ise Yelşitepe karakoluna saldırı düzenledi.
 
TEKİRDAĞ PİYADE TUGAYI'NDAN GÖREVLİ GİDEN TABUR
Gelen bilgilere göre saldırıya uğrayan askeri birliğimiz Tekirdağ 5. Mekanize Piyade Tugayından görevli olarak bölgeye giden tabur. Şehit olan askerlerimizden ise 7'si er, 1'i ise astsubay. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler