Honduras elçisi bakın kim çıktı!

Honduras elçisi bakın kim çıktı!

Burhan Kuzu işaret etmişti...

Burhan Kuzu’nun ‘Özal ve Kahveci’nin ölümüne karışanlar, Honduras’a kaçtı’ açıklamasıyla gündeme gelen Honduras’ın Türkiye Fahri Konsolosu, AKP’li Bülent Akarcalı çıktı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP milletvekili Burhan Kuzu’nun ‘’Özal ve Adnan Kahveci’nin ölüm olaylarına adı karışan iki kişi, Honduras’a kaçtı’’ açıklamasıyla gündeme gelen Karayip ülkesi Honduras’ın Türkiye Fahri Konsolosu, AKP’li Bülent Akarcalı çıktı.
 
Türkiye ile diplomatik ilişkisi bulunmayan Honduras’ın Türkiye’de iki fahri konsolosu bulunuyor. Eski Bakan ve AKP Ankara Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Akarcalı Ankara’da, Bayan Janetta Torres de Mersin’de fahri konsolosluk yapıyor. Akarcalı, Burhan Kuzu’nun iddiaları konusunda ‘’Herhalde şaka yapıyor. Adnan, altındaki eski arabasının ve dalgınlığının kurbanı oldu’’ dedi.
 
"DARBECİLERİN SİNEĞİ"
 
Akarcalı’ya, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonunda da eleştiriler yöneltilmişti. BDP’li Süreyya Önder, Akarcalı’nın milletvekili olarak 1984’de Mamak Cezaevine geldiğini belirterek, "İşkenceyi anlattım. Akarcalı da bana (Siz savaşın bittiğinden habersiz Japon köylüsü gibisiniz. Siz bu ülkenin kirli sularıydınız. Artık temiz sular geliyor) dedi. Sonra da bizim için (İstiklal Marşı okumuyorlar, tabii ki biraz dayak yiyecekler) açıklaması yaptı" demişti.
 
AKP Manisa milletvekili Selçuk Özdağ da bu sözlere "Darbecilerin olduğu dönemde balı olanların sineği çok oluyor’’ cevabını vermişti. "Laik olduğumu zannetmeyin. Bu zulüm düzeni değişmelidir" diyen ve hapse mahkum olan RP’li Kayseri eski Belediye Başkanı Şükrü Karatepe de kendisini ihbar edenin, Akarcalı olduğunu açıklamış ve "28 Şubat'ın en faal üyesidir. Benim ve 10 arkadaşımın dosyasında şikayetçi olarak ismi var. Ama AK Partiden Belediye Başkan adayı oldu" demişti. (Gazeteport)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler