Hüseyin Filiz için üzücü haber!

Hüseyin Filiz için "üzücü" haber!

Milletvekilleri ticari faaliyet yapamayacak...

Meclis, uzun süreden beri düşünülen “Etik Komisyonu” kurulmasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in girişimiyle her partiden birer üyenin katılımıyla oluşan komisyon, ”TBMM Etik Komisyonu” kurulması için yürüttüğü çalışmalarda sona geldi. AK Partili Köksal Toptan, CHP’li Oktay Ekşi, MHP’li Sümer Oral ile BDP’li Adil Kurt’tan oluşan komisyon, çalışmalarını Kasım ayında bitirerek, sonuçlarını TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sunacak.

SADECE SANAT(SAL) HİZMETLER KAPSAM DIŞI
 
Toptan, yasa taslağını yazım aşamasına geldiklerini belirterek, yazımı Kasım ayı sonunda bitirmeyi planladıklarını söyledi.Milletvekillerinin mesleklerini icra etmesinin önünü geçilmesi konusunda Meclis içinde bir etik komisyonu kurulması konusunda görüş birliğine vardıklarını anlatan Toptan, ”milletvekillerinin hiçbir ticari faaliyette bulunmaması, seçilmeden önce varsa ticari faaliyetlerini durdurması”nı ilke olarak benimsediklerini ifade etti.
 
Köksal Toptan, ”milletvekillerinin meslekleri yapabilme” konusundaki tek istisnanın ”sanat” olacağına işaret ederek, ”Sanat eseri üretimi kapsam dışında tutulabilir. Mesela milletvekili resim yapıyor, beste yapıyor, kitap yazıyorsa sanatla uğraşmasını nasıl önleyeceksiniz? Bunları yasak kapsamına almadık” dedi. ”Spor yorumculuğunun da bu kapsama girip girmeyeceği” sorusuna Toptan, ”Yok girmez” karşılığını verirken, gerçek anlamda sanat üretimini engellemenin mümkün olmadığını söyledi.
 
Milletvekili Toptan “Yaptığımız yeni bir şey değil, başkalarının yaptığını kendi şartlarımıza uydurmaya çalışıyoruz” dedi.
 
Bilindiği gibi Ak Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz halen TBMM'de milletvekili olarak bulunmasına karşın ticari olarak sahibi olduğu şirketlerini de yönetmekte. Yeni düzenlemenin halen ticari faaliyette bulunan çok sayıda milletvekilini etkilemesi bekleniyor.
 
SÖZCÜ18 SEÇİMLER ÖNCESİNDEN BU YANA
KONUYU GÜNDEMDE SICAK TUTTU!
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in girişimleriyle oluşturulan "Etik Komisyonu" ve bu komisyonun oluşturucağı "yasa taslağı" ile çıkarılacak yeni yasanın sevindirici bir haber olduğunu ifade etmekte beis görmüyoruz.
 
Sözcü18 Haber Merkezi olarak Mayıs 2011'den bu yana konuyla ilgili olarak yaptığımız çok sayıda haber arşivlerimizde mevcut!
 
Yaptığımız bu haberlerde ismi geçen milletvekili Hüseyin Filiz'e şirin görünme gayretinde olan isimlerle bazı ard niyetli okuyucuların bizleri yıpratma amacıyla kaleme aldıkları yorumları unutmamız mümkün değil!
 
Bu yorumların doğrultusunda milletvekili Hüseyin Filiz'in de çevresini saran "çıkarcı ve menfaatperestler" ile bizlere saldırması, kapalı kapılar ardında hakkımızda olmadık tezviratları gerçekleştirmesi, hatta hatta Sözcü18'e "kişisel ambargo" koyarak "Ben Bursalı'ya da onun sitesine de demeç vermem" açıklaması ile birlikte, bu sayfalarda kendisi hakkında yapılan en ufak eleştiriyi mahkemelere taşıması, bizleri bugün TBMM'de oluşturulan "Etik Komisyonu"nun geldiği noktadan zerrece uzaklaştırmadı!
 
Bununla birlikte "Yaşanılanlar" Sözcü18'i haklı çıkarmaya devam ediyor...
 
Unutmadan; geçtiğimiz günlerde TBMM'ne gerçekleştirdiğim ziyaretin perde arkasını merak ederek girdiğim kapıyı, hangi saatte orada ve kimlerle birlikte olduğumu araştıranlara buradan ufak bir tüyo vereyim!
 
TBMM ziyaretimde; Yukarıdaki haberde sözü edilen "Etik Komisyonu" üyeleriyle, konuyla ilgisi olmayacak ama bilinmesinde benim için mahsur yok; "ateizm" üzerine derin bir sohbet gerçekleştirmiştik!
 
Saygılar...
 
Vedat Beki 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler