İbrahim Özkan kimdir? Nerelidir?

İbrahim Özkan kimdir? Nerelidir?

Halen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili olan İbrahim Özkan kimdir? İbrahim Özkan nerelidir? İşte bu soruların cevaplarını sizlere sunuyoruz...

1 Eylül 1975 yılında Trabzon'un Köprübaşı ilçesi'nde dünyaya gelen İbrahim Özkan, İlköğrenimini Köprübaşı’nda, Ortaöğrenimini ise Sancaktepe'de tamamladı. 11 yaşındayken hafızlık icazeti aldı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Özkan, Almanya'da 'Yangın Mühendisliği' alanında Yüksek Lisans yaptı.

Yangın ve Afet Yönetimi alanında yurtiçi ve yurtdışında çeşitli konferans ve eğitimlere katıldı; endüstriyel tesislerin yaşam alanlarına etkileri konusunda Japonya, Almanya ve Fransa’da çeşitli araştırmalarda bulundu.

ABD'de, dünyanın yangın önlemedeki lider destekçisi olan The National Fire Protection Association (NFPA) programlarına katılmış olan İbrahim Özkan, bir dönem de Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde 'Yangın Eğitici Eğitimleri'nde görev aldı.

Yangın güvenlik sektöründe hizmet veren ve Türkiye'ye ilk yangın tüpünü getiren şirketler grubunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Özkan, tüketici dernekleri tarafından ‘Altın Adam’ ödülüne de layık görüldü.

İbrahim Özkan, Türkiye Yangınla Mücadele Vakfı, Trabzonlu İş İnsanları ve Bürokratları Derneği ile Bizim Neslin Uşakları (BNU) Derneği üyesidir.

2009 ve 2014 Yıllarında yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Sancaktepe’den Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girdi

İYİ Parti’nin kuruluşunda, İYİ Parti Sancaktepe Kurucu İlçe Başkanı olarak görev yaptı.

Büyükşehir seçimleri arifesinde İlçe Başkanlığı görevini bırakarak meclis üyesi adayı oldu.

2019 yerel seçimlerinde Sancaktepe’den Meclis Üyesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne (İBB) seçildi. Yaklaşık 4 yıldır İBB’de İYİ Parti Grup Başkanvekilliğini yürütüyor.

Uzun bir süre profesyonel futbol oynayan Özkan, bir dönem Fenerbahçe ve bir dönem de Kartalspor formasını taşıdı. Amatör olarak dalgıçlık ve yelken sporuyla ilgileniyor.

İleri seviyede İngilizce, Almanca ve Arapça bilen İbrahim Özkan, evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler