İçişleri eski bakanı Ala'nın harcaması dudak uçuklattı

İçişleri eski bakanı Ala'nın harcaması dudak uçuklattı

15 Temmuz darbe girişiminden sonra görevinden istifa eden İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın, bakan konutu ile makam odası için yaptırdığı tadilat ve tefrişata ilişkin harcamalar, ilk kez ortaya çıktı.

SÖZCÜ'den Kamil Elibol'un haberine göre; Sayıştay'ın 2015 yılı denetim raporuna göre; Ankara Valisi'ne ait iken bakanlık konutuna çevrilen Çankaya semtindeki konağa, 1 milyon 989 bin 930 liralık tadilat ve çevre düzenlemesi yapıldı. Ala ve o dönem müsteşarı olan Sebahattin Öztürk'ün makam odalarındaki bakım ve dekorasyon işi için de 3 milyon 71 bin 790 lira harcama yapıldı. Böylelikle bakan konutu ile makam odalarının tadilatına bütçeden toplam 5 milyon lirayı aşkın masraf yapıldı. Raporda ayrıca onarım ve tefrişata ilişkin harcamaların kayıtlarının “Giderler hesabında” kullanılmasının mümkün olmayacağı savunuldu.

VALİLİKLE TAKAS ETMİŞTİ
17-25 Aralık'tan sonra TBMM dışından İçişleri Bakanı olan Efkan Ala, Gaziosmanpaşa semtindeki bakan konutu yerine Ankara Valilik Konağı'na taşınmıştı. Konakta uzun süreli tadilat da yapılmıştı. O dönem Ankara Valisi olan Mehmet Kılıçlar ise Vali Konağı'nda oturmamıştı. Seçim döneminde görevinden ayrılan Ala, AKP milletvekili adayı sıfatıyla da, bu konakta oturmayı sürdürmüştü. Ala, Çankaya'daki Valilik Konağı'nı almış, eski bakan konutu ise valiliğe tahsis edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler