iPhone 5 satışları hayal kırıklığı yarattı

iPhone 5 satışları hayal kırıklığı yarattı

Apple, iPhone 5'e olan talebin düşmesiyle tedarikçi firmalardan üretimi yavaşlatmalarını talep etti.

Apple'ın 2012'ye damgasını vuran akıllı telefonu iPhone 5'in satışları Apple cephesinde hayal kırıklığı yaratıyor. Son olarak Apple, iPhone 5'e olan talebin düşmesiyle tedarikçi firmalardan üretimi yavaşlatmalarını talep etti.

Wall Street Journal'ın haberine göre IPhone 5 satışlarından memnun olmayan Apple, tedarikçi firmalarına gönderdiği siparişi yeni baştan düzenliyor ve tedarik edilen iPhone'ların sayısını kısma yoluna gidiyor. 
 
Apple'ın isteği doğrultusunda Sharp üretimi yüzde 40 oranında indirirken, bir diğer tedarikçi olan Japan Display de yüzde 70 oranında üretimi azalttı. Apple bazı parçaların tedariğini yarı yarıya indirdi. Tedarikçileri de zor durumda bırakan bu son gelişmenin ardından iPhone 5 satışlarının beklendiği gibi iyi olmadığı akıllara geliyor. 
 
SAMSUNG SATIŞLARINI ARTIRIYOR
 
Apple'ın aksine Samsung başarılı bir yılı geride bıraktı denilebilir. Galaxy S3 ile telefon satışlarını artıran şirket son olarak piyasaya çıktığı ilk günden bu yana Galaxy S serisinin toplam satış rakamının 100 milyonu geçtiğini açıkladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler