İsrail, ambulans konvoyunu ve okulu bombaladı

İsrail, ambulans konvoyunu ve okulu bombaladı

İsrail, Gazze’de ağır yaralıları taşıyan ambulans konvoyunu ve sığınmacıların kaldığı okulu hedef aldı. Saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı var.

İSRAİL ordusu, binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi’nden ayrılan ambulans konvoyunu ve sığınmacıların kaldığı bir okulu bombaladı.

İsrail’in sağlık çalışanlarını hedef aldığını belirten Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, "İsrail, Refah Sınır Kapısı’na ulaşmak üzere güneye doğru hareket eden ambulans konvoyunu hedef aldı. Saldırıda ölü ve yaralılar var" dedi.

İsrail ordusunun sahil yolundaki Reşid Caddesi’nde de iki ayrı noktada ambulansları hedef aldığını söyleyen Kudra, söz konusu ambulansların da Refah Sınır Kapısı’na doğru yaralı taşıdığını kaydetti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze’de Şifa Hastanesi, Kudüs Hastanesi ve Endonezya Hastanesi’nin çevresini vurduğu belirtildi.

13 ÖLÜ, 26 YARALI

Şifa Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.

Hayatını kaybedenler arasında gazeteci Heysem Harara'nın da bulunduğu ifade edildi.

İsrail Gazze’nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde sığınmacıların kaldığı bir okulu da bombaladı. Saldırıda ölen ve yaralananlar olduğu bildirildi.

İSRAİL: AMBULANS, HAMAS MİLİTANLARINI TAŞIYORDU

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ambulansta Hamas militanları ve silahlarının taşındığı iddia edildi. Ordunun açıklamasında “çok sayıda Hamas savaşçısının öldürüldüğü” öne sürüldü.

DSÖ: DEHŞETE DÜŞTÜK

Dünya Sağlık Örgütü'den saldırıya ilişkin olarak yapılan açıklamada “Şifa Hastanesi yakınında hastaları tahliye eden ambulans konvoyuna düzenlenen, ölüm ve yaralanmalara neden olan saldırı karşısında tamamen dehşete düştük” denildi.

Ateşkes çağrısını yineleyen DSÖ; hastalar, sağlık çalışanları ve tesisleri ile ambulansların her zaman korunması gerektiğini de vurguladı.

Kızılhaç da “Şifa Hastanesi yakınlarında hasta ve ambulanslara yapılan saldırıların korkunç ve dehşete düşürücü görüntüleri kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

BM: HASTANELER ÇATIŞMAYA DAHİL EDİLMEMELİ

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, BM’nin uluslararası hukukun uygulanması ve hastanelerin çatışmalara dahil edilmemesi yönünde çağrılarını sürdürdüğünü belirterek “Ancak bu durumların hiçbirinde parmağı tetikte olan BM değildir” açıklamasında bulundu.

FİLİSTİN’DEN ÇAĞRI

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama da uluslararası toplum ve uluslararası kuruluşlar, tedavi hizmeti veren hastaneleri korumaya dair yükümlülüklerini yerine getirmeye çağrıldı.

ÇATIŞMALARDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400’den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail'e göre 31 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 24'e yükselirken, Kassam Tugaylarının elinde 242 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail’in saldırılarda 3 bin 826'sı çocuk, 2 bin 405'i kadın olmak üzere 9 bin 227 Filistinli öldürüldü, en az 23 bin kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 144 Filistinli'yi öldürdü.

Gazze’de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini de hedef gösteren İsrail ordusu, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdu, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılay'ına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini bombaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler