İstanbulda kar yağışı bekleniyor; İDO seferleri iptal

İstanbul'da kar yağışı bekleniyor; İDO seferleri iptal

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün bir seferini iptal etti.

Önceki günden bu yana Doğu ve Karadeniz’de etkili olmaya başlayan kar yağışı salı gününden itibaren Trakya, Marmara ve Ege’de kar yağışına neden olacak. Hava sıcaklıklarının 5 ila 7 derece düşeceği, hafta ortasında tüm yurtta kar yağışı görülürken, yurdun en sıcak bölgesi olan Antalya civarında bile don uyarısı yapılıyor.
 
Marmara yeni haftaya güneşli başlasa da, yakından itibaren kar yağışının etkisine girecek. İstanbul'da yarın kar bekleniyor.
 
Doğu Anadolu Bölgesi’nde, kuvvetli kar yağışı hayatı felç etti. Kar yağışıyla Ağrı’da 520, Erzurum’da 300, Iğdır’da 54, Ardahan’da 26, Muş’ta 20, Bitlis’te 20 köy yolu ulaşıma kapandı. Karın kalınlığı Palandöken’da 30 santimi geçti. Kar kalınlıkları şehir merkezlerinde Ağrı’da 20, Erzurum’da 17 ve Muş’ta 10 santime ulaştı. Bu arada Zonguldak’ta etkili olan fırtına ve kar yağışıyla birlikte denizde de hortum oluştu. Valilik okullara bugün ara verileceğini bildirdi.
 
ZONGULDAK
Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime pazartesi günü ara verilecek, hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılacak. Valilikten yapılan açıklamada, cumartesi gününden itibaren kar yağışının etkili olduğu kentte eğitime merkez ilçe, bağlı belde ve köylerde pazartesi günü ara verileceği, hamilelerle engelli kamu çalışanlarının da yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi. Vali Ali Kaban da Twitter'dan eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Kaban, "Hava soğuk, kar yağıyor, fırtına var. Yarın okullar tatil. Evde annemizi üzmeyelim çocuklar" mesajını paylaştı.
 
KARABÜK
Öte yandan Karabük'ün Safranbolu ve Eflani ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edilmesinin ardından kar yağışının yoğun şekilde devam etmesi üzerine, Karabük il genelindeki tüm okullar da pazartesi günü için bir gün süreyle tatil edildi.
 
KASTAMONU
Yoğun kar yağışı nedeniyle Kastamonu'nun bazı  ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Kastamonu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan  açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle, Azdavay, Şenpazar, Küre, İnebolu,  Devrekani ve Pınarbaşı ilçelerindepazartesi günü okulların 1 gün süreyle tatil edildiği  belirtildi.
 
BOLU
Bolu’da 2 günden bu yana aralıksız devam eden kar yağışı sonrasında Bolu kent merkezi ve 4 ilçede eğitime bir gün ara verildi. Ayrıca, il genelinde hamile ve engelli memurlara 3 gün izin verildi. 
 
ERZURUM
Erzurum’un Narman ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi. 
 
IĞDIR 
Iğdır'da yoğun kar yağışı nedeniyle ildeki bazı köy okulları bir gün süreyle tatil edildi. Iğdır merkeze bağlı Kervansaray güzergahı okulları ile Tuzluca ilçesine bağlı köy okulları bir gün tatil edildi. 
 
HAKKARİ
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.  İlçede sabah saatlerinden itibaren yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçedeki tüm okulların bir gün tatil edildiği ve eğitime Salı günü tekrar devam edileceği bildirildi.
 
AĞRI
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı felç etti. İlçe merkezi ve tüm köy okullarının bugün tatil edildiği öğrenildi.
 
İDO SEFERLERİ İPTAL
İDO'dan alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle saat 06.45'teki Bursa-Kadıköy-Kabataş deniz otobüsü seferi iptal edildi.
 
Marmara yeni haftaya güneşli başlasa da, yarından itibaren kar yağışının etkisine girecek. Kar yağışının İstanbul'da da etkili olması bekleniyor. 
 
Ege'de hava güneşli ve soğuk, sıcaklık Muğla'da 8, Denizli'de 5 derece. Yarın soğuk hava ve yağış geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler