‘İtiraflara göre baş kumpasçı Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin’

‘İtiraflara göre baş kumpasçı Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin’

HSYK’nın eski Başkanvekili Ahmet Hamsici, yargıdaki FETÖ örgütlenmesiyle ilgili itirafçı oldu. CHP’li Pekşen, Ergin hakkında soruşturma açılmasını istedi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra, etkin pişmanlıktan faydalanıp tahliye edilen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) eski Başkanvekili Ahmet Hamsici, FETÖ'nün yargıdaki yapılanmasına dair önemli itiraflarda bulundu.

Hamsici, 2010'da Gülen cemaatinin belirlediği 108 adaydan 107'sinin Yargıtay üyesi seçildiğini söyledi. Ahmet Hamsici'nin itirafları ortalığı karıştırdı. CHP Trabzon Milletvekili ve Balyoz davası avukatı Haluk Pekşen, Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin hakkında soruşturma açılmasını istedi. Pekşen, Ergin için ‘Baş kumpasçı' sıfatını kullandı.

‘KURGULAYICISI ERGİN'
Pekşen yaptığı açıklamada “İtirafçı eski HSYK üyesinin anlatımları ile yargının tam anlamıyla örgütlü suç çetesi tarafından ele geçirildiği anlaşılmıştır” dedi ve şunları söyledi: “Adalet Bakanlığı ve bizzat Sadullah Ergin, itiraf edilen bu suç örgütünün kurucu ve yönetici elebaşısıdır. Danıştay ve Yargıtay suç örgütünün hakimiyetinde örgütsel faaliyetlerin lokomotifi olmuştur.

Bütün bu suç örgütlenmesinin başında bulunan hatta her suç kumpasının bizzat kurgulayıcısı ve uygulayıcısı olan baş kumpasçı Sadullah Ergin örgüt suçundan derhal soruşturulmalıdır. Yargıtay, Danıştay başkanları o koltuklarda bir dakika oturtulmamalıdır.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler