CHP'den ‘Türkiye’yi böldürmeyeceğiz’ mitingleri

CHP'den ‘Türkiye’yi böldürmeyeceğiz’ mitingleri

CHP 'Türkiye'yi böldürmeyeceğiz' mitinglerine başlıyor. İlk miting 3 Aralık'ta Adana'da yapılacak.

Gelişmeyi CHP Genel Yardımcısı Haluk Koç duyurdu.

CHP Genel Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Haluk Koç, CHP’nin sokakta da mücadeleyi sürdüreceğini söyledi. Bu kapsamda 3 Aralık’ta Adana’da “Türkiye’yi böldürmeyeceğiz” mitingi yapılacağını duyurdu.

CHP, Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri ve HDP'li vekillerin tutuklanması, darbe girişiminin ardından yapılan uygulamalar ve basın üzerindeki artan baskıları eleştirdiği bildiriyi halka anlatmak için meydanlara çıkıyor.

“Türkiye'yi böldürmeyeceğiz' sloganıyla düzenlenecek mitinglerin ilki 3 Aralık’ta Adana’da gerçekleştirilecek.

Mitinglerde CHP ayrıca ‘başkanlık sistemi'ne neden karşı çıktığını, parlamenter sistemin nasıl güçlendirilebileceğini de anlatacak.

AKP, CHP’NİN BİLDİRİSİ İÇİN SUÇ DUYURUSU YAPMIŞTI
AKP, CHP bildirisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. CHP bildirisinde şu unsurlar öne çıkmıştı;

-HDP eş başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş dahil 10 HDP'li vekilin tutuklanmasıyla ilgili- “Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa ve AYM içtihatlarına aykırıdır. AKP, bugün de Meclis'teki milletvekillerini tutuklatarak teröre hizmet etmektedir”

-Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonda gazetenin dokuz yazar ve yöneticisinin tutuklanması- “Cumhuriyet gazetesine yönelik hukuksuz ve akıl dışı dava bir an önce sona ermelidir. Tutuklu gazetecilerin tamamı serbest bırakılmalıdır”

-AKP ile MHP’nin pazarlığa başladıkları ‘başkanlık sistemi’-, “Diktatörlük kurma çabaları, çok geçmeden özgürlük, hukuk ve demokrasi sevdalısı halkımızın iradesi tarafından yenilgiye uğratılacaktır. Türkiye'yi uçuruma sürükleyenler mutlaka yargıya hesap verecektir”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler