Kanireş'te çatışma: 2 şehit

Kanireş'te çatışma: 2 şehit

Kuzey Irak Kanireş bölgesinde 2 askerin şehit olduğu belirtildi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Kuzey Irak Kanireş bölgesinde 2 askerin şehit olduğunu söyledi. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi içinde operasyonların sürdüğünü belirtti.

Şemdinli’nin Ortaklar bölgesi yakınında, Irak’ın kuzeyindeki Kanireş bölgesinde bulunan Çamtepe’ye, bir grup PKK’lı terörist tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda, ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu. Bölgedeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatıldı.

Konuyla ilgili TSK'dan yapılan açıklama şöyle: "21 Şubat 2018 tarihinde Hakkâri/Şemdinli (Irak kuzeyi uzanımı) Çam Tepe üs bölgesinde bulunan unsurlarımızın icra ettiği operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

ŞEHİDİN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

5a8d420c18c77419941756a1.jpg

Irak'ın kuzeyindeki Kanireş bölgesinde PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan iki askerden Sözleşmeli Er Cumali Gür'ün (26) acı haberi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde oturan ailesine ulaştı. Sözleşmeli Er Cumali Gür'ün Manavgat'ın Kızılot Mahallesi'nde oturan ailesine şehit olduğu haberini Kaymakam Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kürşad Şenol ve İlçe Müftüsü Mustafa Atilla, sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Otellerde çalışan baba Nazim Gür ile anne Yeter Gür, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Türk Bayrakları asılan şehit evi, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı. Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Kutören beldesinden ailesiyle birlikte yaklaşık 12 yıl önce Manavgat'a taşınan şehit Sözleşmeli Er Cumali Gür'ün bekar olduğu belirtildi.

ADANA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

adana-sehit-resim-02.jpgHakkari'nin Şemdinli ilçesinin karşısında Irak'ın kuzeyindeki Çam Tepe üs bölgesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Er Eren Çelik'in acı haberi memleketi Adana'nın Ceyhan ilçesindeki ailesini yasa boğdu.

4 aylık evli olan Eren Çelik'in (28) şehit olduğunu Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy ve Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Ayhan Evli, Soysalı Mahallesi'nde oturan ailesine bildirdi. Acı haberi alan anne Hafize ile baba Yunus Eren gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, fenalık geçiren yakınlarına da sağlık görevlileri müdahale etti. Acı haberi Adana'daki baba evinde alan eşi Meltem Çelik ise fenalık geçirdi. Şehit Eren Çelik'in cenazesi, Adana'da toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler