Kar esareti geri dönüyor

Kar esareti geri dönüyor

Meteoroloji şiddetli yağmur ve kar konusunda uyardı.

Yurt genelinde görülecek yağışlar, Marmara'nın doğusu ile Muğla, Antalya'nın doğu çevreleri, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Tunceli, Bingöl, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olacak.

KAR GERİ DÖNÜYOR
Ülkemizde hava parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın doğusunda kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, zamanla Trakya ile güneydoğu kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.
 
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde aralıklarla görülecek yağışların Marmara'nın doğusu ile Muğla, Antalya'nın doğu çevreleri, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Tunceli, Bingöl, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Afyon, Kütahya, Bolu ve Kastamonu'nun yüksekleri, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl ile akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile doğu Anadoluda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara'da hissedilir derecede olmak üzere ülkemizin batısında azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 
EGE'DE FIRTINA VAR
Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz kıyında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların Marmara'nın doğusu ile Muğla, Antalya'nın doğu çevreleri, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Tunceli, Bingöl, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken meteoroloji yetkilileri, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler