Kayserispor 3-4 Fenerbahçe

Kayserispor 3-4 Fenerbahçe

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında deplasmanda karşılaştığı Mondihome Kayserispor'u 4-3 mağlup etti. Bu sonuçla puanını 43'e çıkaran sarı-lacivertliler zirvedeki yerini korudu.

FENERBAHÇE, Süper Lig 17. haftasında Kayserispor deplasmanında zorlandığı maçı 4-3 kazandı ve Galatasaray derbisi öncesiz zorlu virajı kayıpsız atlattı.

Ligde 7 maçtır kaybetmeyen Kayserispor, Michy Batshuayi ve Cengiz Ünder'in golleriyle iki farklı geriye düşmesine rağmen, Olivier Kemen'in uzatma anlarında attığı golle devreyi 2-1 geride kapattı. İkinci yarıya da golle başlayan taraf Fenerbahçe olurken, Batshuayi skoru 3-1 yaptı.

Ancak maçı bırakmayan Kayserispor, Mame Thiam'ın penaltı golüyle önce farkı 1'e indirdi, ardından Cardoso ile skoru 3-3 yaptı. Gol düellosu şeklinde geçen maçta, Fenerbahçe adına etkili bir performans ortaya koyan Batshuayi, yine sahneye çıktı ve penaltıdan attığı golle hat-trick yaparak takımını yeniden 4-3'lük skorla öne geçirdi.

Fenerbahçe bu sonuçla puanını 43 yaptı ve hafta sonu oynayacağı Galatasaray derbisinden öncesi Kayserispor sınavını başarıyla geçti. Kayserispor ise, ligde 7 maç sonra yenildi ve 29 puanda kaldı.

Öte yandan, Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Fred ve Mert Hakan Yandaş, son dakikalarda yaşanan tartışmalar sonucunda hakem Zorbay Küçük tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. İki oyuncu, Galatasaray maçında forma giyemeyecek.

BATSHUAYI KAÇIRDI, CENGİZ ATTI

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 3. dakikada Michy Batshuayi ile gole yaklaştı. Fred'in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Belçikalı futbolcu, vuruşunda topu yandan auta gönderdi.

Bu pozisyondan 5 dakika sonra, Fred bu kez ceza yayı üzerindeki Cengiz Ünder'e pasını verdi. Topu iyi kontrol eden ve yüzünü kaleye dönen Cengiz Ünder, sağ ayağıyla köşeye yaptığı vuruşla 8. dakikada Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi ve sarı lacivertli formayla bu sezon ilk golünü attı.

BATSHUAYI BU KEZ AFFETMEDİ

Golden sonra Fenerbahçe kalesinde tehlikeli pozisyonlar yakalayan ev sahibi Kayserispor, fırsatları gole çeviremedi.

Maçın başında net bir gol pozisyonunu değerlendiremeyen ve üst üste top kayıpları yapan Batshuayi, 40. dakikada topu ağlara gönderdi. Cengiz Ünder'in pasında sağ çaprazdan kaleyi gören Belçikalı forvet, bekletmeden sert bir vuruş yaptı ve skoru 2-0'a getirdi. Batshuayi bu sezon ilk golünü kaydetti.

SAVUNMANIN HATASINI KEMEN AFFETMEDİ

İlk yarının son saniyelerinde Fenerbahçe savunmasının hatası sonucunda, Kayserispor skoru 2-1'e getirdi.

Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan uzun pasta, İsmail Yüksek ve Serdar Aziz arasında anlaşmazlık yaşandı. Topu önünde bulan Cardozo'nun vuruşu kaleci Livakovic'ten döndü. Pozisyonu Kemen tamamladı ve ilk yarı 2-1'lik skorla sona erdi.

İKİNCİ YARI GOLLERLE BAŞLADI

İlk yarının son dakikasında gelen golün ardından, ikinci yarı da golle başladı.

Fred'in pasında savunma arkasına çok iyi sarkan Ferdi Kadıoğlu, kaleci Bilal'i geçemedi. Ancak dönen topu tamamlayan Batshuayi, 50. dakikada maçtaki ikinci golünü attı ve skoru 3-1 yaptı.

Bu golden kısa süre sonra, sağ kanattan yapılan orta Djiku'nun eline çarpınca hakem Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterdi. Kayserispor kaptanı Thiam, 56. dakikada penaltı vuruşunu gole çevirdi ve durumu 3-2'ye getirdi.

KAYSERİSPOR BERABERLİĞİ YAKALADI

İkinci yarıda yüksek tempoda oynanan maçın 73. dakikasında Kayserispor beraberliği sağladı.

Fenerbahçe savunmasında yine zincirleme hataların yaşanması sonrası topu kapan Kayserispor'da, Miguel Cardoso ile Thiam çok iyi paslaştı. Thiam'ın topu pası sonrası ceza sahası içinde topla buluşan Cardoso, Livakovic'i mağlup ederek durumu 3-3'e getirdi.

BATSHUAYI HAT-TRICK YAPTI

Kayserispor'un beraberliği yakalamasından hemen sonra tekrar öne geçmek için bastıran Fenerbahçe, Djiku sayesinde penaltı kazandı.

Kullanılan köşe vuruşuna arka direkte Djiku kafayı vurdu, savunmanın eline çarpan top sonrası hakem Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Batshuayi, sert bir vuruşla penaltıyı gole çevirdi ve hat-trick yaparak durumu 4-3 yaptı.

FRED VE MERT HAKAN KIZARDI

Maçın uzatma dakikalarında tehlikeli noktadan serbest vuruş kazanan Kayserispor, atışı kullanmaya hazırlanırken Fred kırmızı kart gördü.

İtirazlar nedeniyle sarı kart gören Brezilyalı orta saha, hakem Zorbay Küçük'ün bir anda kırmızı kart göstermesiyle oyun dışına gönderildi.

Serbest vuruşun kullanılmasından sonra, Mert Hakan Yandaş da itirazları nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek Fenerbahçe'yi 9 kişi bıraktı. Mücadele Fenerbahçe'nin 4-3'lük galibiyetiyle sonuçlandı.

Trendyol Süper Lig'de günün programı:
Antalyaspor 0-0 Kasımpaşa
Galatasaray 1-0 Fatih Karagümrük

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Erzurumspor FK 1-1 Ümraniyespor
Keçiörengücü 1-3 Bandırmaspor
Adanaspor 0-1 Altay
Göztepe 5-1 Eyüpspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler