Kemal Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyenden yana olma

Kemal Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyenden yana olma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin İstanbul'daki yeni İl Başkanlığı binasının açılışında konuştu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kendisini karşılayan Mustafa Sarıgül ve CHP konvoyuyla birlikte yaklaşık 5 saatte Levent'e gelen Kemal Kılıçdaroğlu ise partilileri beklettiği için özür dileyerek söze başladı.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başlıkları;

'KUL HAKKI YİYENE OY VERİRSENİZ...'
Dindar yurttaşlarıma sesleniyorum. Düne kadar Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verdiniz. Herhangi bir partiye oy veren yurttaşımı hiçbir zaman suçlamadım. Demokrasi içinde olağan bir gelişme kabul ettim. Ama ilk kez elinizi vicdanınıza koyun öyle sandığa gidin. Kul hakkı yiyene oy verirseniz siz de ortak olursunuz.

Bugün İstanbul'da 9 şiddetinde bir deprem oldu. Adı halkın depremi. Halk temiz siyaset istiyor. Halk hırsızlık istemiyor. Halk kul hakkı yiyeni affetmek istemiyor. Halk kendi iktidarının korunmasını istiyor. Ben yaşamını halka feda eden bir liderim. Yaşamım size feda olsun.

'CHP'NİN BEKÇİSİ OLMAK BENİM İÇİN ONURDUR'
Bir diktatör tarafından yönetildiğini artık herkes biliyor. 9 şiddetinde deprem oldu dedim ama acaba o duyar mı? Duymuyorsa ona duyuracağız sesimizi. Benimle kısır bir çekişmenin içine girmek istiyor. Diyor ki 'CHP'nin genel müdürü' sen önce şunu bil, CHP'nin genel müdürü değil, bekçisi olmak benim için onurdur. Sen CHP'nin ne olduğunu bilemezsin. Bana memur kemal dedi, eyvallah dedi. Esnaf kemal dedi eyvallah dedi. Emekli kemal dedi eyvallah dedik. Hepsiyle iftihar ederim.

'TÜRKİYE'NİN TEMİZ SİYASETE İHTİYACI VAR'
Ama sen sokaklara çık bak bakalım sana ne diyorlar. Türkiye cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir başbakan yolsuzluk yapanları savunuyor. Hırsızı savunan adama başbakan denir mi? Açıkça söylüyorum. Türkiye'nin temiz siyasete ihtiyacı var.

'ARTIK KANDIRAMAYACAKSIN BU MİLLETİ'
Yolsuzluk yaptılar ortaya çıktı. Çıktı ama 'efendim diyor devlette çeteler var' bu çeteler yolsuzluğun ortaya çıkıncaya mı aklına geldi. Yedi sülalen köşeyi dönecek, milleti kandıracaksın. Artık kandırmayacaksın bu milleti. Buna izin vermeyeceğiz. Sen ayakkabı kutusu partisisin artık. Ne diyordu? Yırtık ayakkabıyla siyasete girdim diyordu. O yırtık ayakkabıları koyduğun kutunun içinden milyon dolarlar çıkıyor.

'HANGİ BAŞBAKAN SAVCININ PEŞİNE DÜŞER'
Siz hiçbir ülkenin başbakanını hırsızları serbest bırakıp polisin peşine düştüğünü gördünüz mü? Savcıların peşine düştüğünü gördünüz mü? Şimdi gördünüz. O ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti. O ülkenin başbakanı, hırsızlıkları rüşveti koruyan başbakanın adı Recep Tayyip Erdoğan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler