Kocaeli'nde Aile Sağlık Merkezi’ni basan bir grup, 3 doktoru dövdü

Kocaeli'nde Aile Sağlık Merkezi’ni basan bir grup, 3 doktoru dövdü

Koronavirüs döneminden bu yana açıkça görülmeye başlanan sağlıkta şiddet Türkiye’de her geçen gün farklı bir yerden gelen görüntülerle yeniden gündem oluyor.

KORONAVİRÜS döneminden bu yana açıkça görülmeye başlanan sağlıkta şiddet Türkiye’de her geçen gün farklı bir yerden gelen görüntülerle yeniden gündem oluyor.

Bu kez Kocaeli Fatih Mahallesi'ndeki Aile Sağlık Merkezi’ni basan bir grup, 3 doktoru dövdü.

Hafif yaralanan doktorlara ilk olarak orada bulunan arkadaşları müdahale ederken, saldırganlar ise polisin gelmesinin ardından gözaltına alındı.

Hekimlerin şiddete uğramasına tepki gösteren Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ömer Çeker'in yaptığı açıklama ise şu şekilde:

"Salgın döneminde şifa dağıtmak için tüm gücüyle hizmet üreten sağlık çalışanlarına saldırılar bitmek bilmiyor. Şiddetin vahşete dönüştüğünü, insanlıktan çıkmış zorbaların histerik bir halde vahşice sağlık çalışanlarının canına kast ettiğini görüyoruz. Bu tür vahşetlerden birisi de Körfez ilçesinde faaliyet gösteren Körfez Fatih Aile Sağlığı Merkezi'nde bu gün saat 14.45 civarlarında gerçekleşti. Hasta ve hasta yakınları nedeni belli olmayan bir şekilde üç hekimi darp etti. Darp edilme esnasında hekimlerimizden birinin boğazı sıkıldığı için boğulma tehlikesi geçirerek bayıldı.

Hekimlerden biri körfez Devlet Hastanesi'nde diğer, iki hekime ise ilk müdahale Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapıldı. Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapılan ilk müdahaleden sonra iki hekimin tedavileri yapılmak üzere Kocaeli Şehir Hastanesi'ne sevk edildiler. Aile Hekimlerimizin bundan sonraki tedavileri Şehir Hastanesi'nde yapılacaktır. Hekimlerimizin vücutlarının çeşitli bölgelerinde darp izleri, yara, diş ısırıkları ve morluklar tespit edilmiştir. Bu gün yaşanan üzücü olayda sağlık hizmeti sunan hekimlerimizde veya diğer personelden her hangi biri telafisi mümkün olmayan bir şekilde büyük zaralar görebilirdi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler